Matematik

Dm og Vm???

20. juni 2007 af Babeacius (Slettet)
Hej. skal til eksamen snart og har lidt problemer med hvordan man finder Vm ved en lineær og potensudvikling. og Vm og Dm ved en eksponentiel undvikling?


+ Forstørrelsesfaktoren har jeg også lidt problemer med.

håber der er nogen der vil hjælpe mig med at forstå skal nemlig op til eksamen i det i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af ABreine (Slettet)

Altså per deffinition er Dm(a^x) = R, og Vm(a^x) = R+.
Og per deffinition er Dm(x^r)= R+(medmindre r er indeholdt i Z, altså 4,6,7 osv. Så er Dm = R)

En lineær funktion er deffineret i hele R, og har også hele R som Vm, medmindre den er konstant.

Mener du fremskrivningsfaktor istedet for forstørrelsesfaktor??

Svar #2
20. juni 2007 af Babeacius (Slettet)

#2 ja undskyld jeg mener fremskrivningsfaktoren.

Men tak for hjælpen.
Nogen der kan hjælpe med det andet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2007 af ABreine (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren: Hvis h er en given absolut tilvækst, så gælder der for alle x, at:
f(x+h)=b*a^(x+h)=b*(a^x)*a^h=f(x)*a^h
Vi ved fra start at f(x)=b*a^x, derfor kan vi sætte f(x) ind tilsidst. Det giver os:
f(x+h)=(a^h)*f(x)
Så a^h fortæller altså hvor mange gange større funktionsværdien bliver, når den uafhængige variabel gives en tilvækst på h. a^h kaldes også vækstfaktoren.

Svar #4
20. juni 2007 af Babeacius (Slettet)

# hvornår er det normalt at man bruger fremskrivningsfaktoren?


Skriv et svar til: Dm og Vm???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.