Matematik

Krumningsradius

21. juni 2007 af Panthers88 (Slettet)
Hey..

skal op til mundtlig matematik idag ..

Hvad er krumningsradius ? Det er nemlig ikke het klart defineret i min bog.. Og hvordan ser man helt konkret krumningsradiusen i en figur ?

Mange tak ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af peter lind

En kurve kan lokalt tilnærmes med en cirkel. Krumningradius er radius af den cirkel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

kort fortalt er det udtrykket k(s)^-1, du skal først have fat i en enhedstangentvektor og derefter den numeriske værdi af dT/ds, det er størrelsen k - det reciprokke til krumningen.

Jeg vil gerne give dig en længere udredning, hvis du ikk lige står og skal bruge den her og nu?

Svar #3
21. juni 2007 af Panthers88 (Slettet)

skal op om en time.. så det kan du vel godt lige nå :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg prøver med en parameterfremstilling af kurven:
r=r(s) (vektor)
En enhedstangentvektor T(s)=dr/ds tilfredsstiller:
T(s)*T(s)*T(s) = 1
Differentierer vi denne ligning får vi:
2*T(s)*dT/ds = 0
så dT/ds må så være vinkelret på T(s)

Krumningsradius af kurven C i et punkt r(s) er længden af dT/ds i punktet, det kalder man kappa(Jeg skriver k her)

så k(s) = den numeroiske værdi af dT/ds og endelig
krumningsradius (rho) =

rho(s) = 1/k(s).

Krumningsradius måler som det forhåbentligt fremgår af det jeg har skrevet graden af drejningen af tangentlinien til kurven i punktet.
Krumningsradius er radius til den cirkel, der bedst svarer til approximationen i en omegn af C.

Håber det hjalp lidt, men start med at angive din kurvefremstilling med en parameterfremstilling, og fortæl mig senere hvordan det gik.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

kom til at skrive T(s) 3 gange i 4. linie, det skal selvfølgelig kun være 2 gange.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af mathon


r = 1/kappa eller 1/k

se
i øvrigt
http://www.peecee.dk/index.php?id=53842

Skriv et svar til: Krumningsradius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.