Matematik

andengradsuligheder

25. juni 2007 af malenemadsenskatter (Slettet)
jeg skal i mundtlig årsprøve 1.g matematik A niveau gøre rede for løsning af andengradsuligheder, gerne udfra nedestående eksempel:

2x^2 + 2x - 4 < 0

nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af Matkaj

Yep
1)vender grenene på parablen op eller ned?
2)hvor mange 0-punkter har parablen?
3) Visualiser nu parablen i hoved og tænk over hvor løsningsmængden til uligheden ligger.
4) Afgør hvad du skal bestemme for at skrive løsningsmængden op

Svar #2
25. juni 2007 af malenemadsenskatter (Slettet)

har lavet alt hentil der hvor man skal bestemme løsningsmængden, da jeg ikke ved hvad en løsningsmængde er og hvordan man finder den?

grenene vender vel opad fordi a>0

så hvordan finder jeg løsningsmængden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2007 af Matkaj

hvor mange rødder har den?

Svar #4
25. juni 2007 af malenemadsenskatter (Slettet)

ehm løsningerne af ligningen er x = 1 eller -2

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2007 af Matkaj

Forestil dig nu en parabel som vender grenene opad og som skærer x-aksen i x = -2 og x = 1.

For hvilke x-værdier ligger parablen over x-aksen dvs. for hvilke x-værdier er y-værdierne større end 0, dvs. for hvilke x-værdier er funktionsværdierne for polynomiet 2x^2 + 2x - 4 større end 0.

Kan du svare på det har du din løsningsmængde dvs. mængden af tal som gør uligheden sand.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juni 2007 af Matkaj

#5 mener under x-aksen og mindre end 0!

Svar #7
25. juni 2007 af malenemadsenskatter (Slettet)

er der ikk en der kan hjælpe med hvad løsningsmængden præcis er ?

Svar #8
25. juni 2007 af malenemadsenskatter (Slettet)

altså komme med et slags resultat, resten forstår jeg godt.

Skriv et svar til: andengradsuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.