Studievejledning

Klage over proceseksamen?

26. juni 2007 af knorrmad (Slettet)
Jeg var i går til eksamen i Proces A på htx, hvor jeg fik 10 for mit projekt og 11 i afsluttende projektarbejde. Det er nogle udmærkede karakterer, men jeg er chokeret over, at jeg ikke fik 11 for mit projekt.

Da jeg bad om en begrundelse fik jeg at vide, at jeg manglede punkt 7 i de 8 punkter, der lægges vægt på ved karaktergivningen - perspektivering til relevante emner inden for teknikfaget.

Jeg mener dog, at også dette punkt blev opfyldt. Jeg havde af pladshensyn valgt ikke at have det med i rapporten (jeg havde 4 målemetoder og 2 fremstillingsmetoder at forklare samt andres fremgangsmåde at forklare (de lå til grund for min fremstilling)). Og da censor spurgte ind til anvendelse af teknikken i samfundet, og hvordan man typisk vil fremstille en produkttype som min i dag og hvorfor, svarede jeg (efter min bedømmelse af lærerens og censors reaktion) rigtigt på disse spørgsmål.

Da jeg så spurgte, hvad der var gået galt bagefter, fik jeg at vide, at det skulle være med i rapporten, men er det en saglig begrundelse? for jeg kunne det jo, da han spurgte og jf. bekendtgørelsen er prøvekarakteren i teknkfaget (P/M) "en samlet bedømmelse af projektrapporten med tilhørende resultater af det praktiske udførte og den mundtlige prøve". og censor sagde, at det ville være nok, hvis jeg bare havde skrevet 10 linjer om det i rapporten?

Så er mit sprøgsmål: skal 10 manglende linjer om noget, jeg godt vidste, trække en hel karakter ned i en samlet bedømmelse??

Jeg synes, at det er ærgeligt, hvis det er tilfældet - især taget i betragtning af, at vores lærer stoppede lige inden eksamen, og med hende havde jeg aftalt, at jeg skulle undlade det i rapporten (ved godt, at det ikke er et argument), og vi havde en anden (ukendt) lærer med til eksamen, som sagde, at hun ville, at jeg skulle have haft 11.

Skal jeg klage over min karakter (mht adgang til den uddannelse, jeg vil ind på, er det ikke noget problem)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2007 af PLØK (Slettet)

Synes det er fint at du søger hjælp til at vide hvordan du står i forhold til en evt klage.
Skynd dig evt at ringe til en fagkonsulent inden de går til ferie, evt ring og bed om at tale med en fra et andet gymnasie.
ellers ved jeg ikke hvad jeg kan råde dig til..
Måske din gamle lærer kan skrive en udtalelse om hvad i har aftalt mht din rapport, det er vel ikke uvæsentligt, da han/hun har fungeret som vejleder.

selvfølgelig er ti en udmærket karakter, men der er en kæmpe forskel i at få elleve, og hviis man mener man har fortjent det..
Held og lykke :)

Skriv et svar til: Klage over proceseksamen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.