Generelt
Frobenius
05. juli 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Jeg kan ikke finde et konkret og simpelt eksempel på anvendelsen af Frobenius teorem.
Er et aksiom tautologisk?
Er et aksiom tautologisk?
Svar #1
05. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)
En tautologi er først og fremmest et udsagn, der er sandt i sig selv.
Et aksiom er en grundantagelse, der antages at være sand og som ligger til grund for et større system af sætninger. Aksiomer kan ikke bevises
Så svaret må være nej
Se Euklids postulater, det er hvad det er: postulater
Et aksiom er en grundantagelse, der antages at være sand og som ligger til grund for et større system af sætninger. Aksiomer kan ikke bevises
Så svaret må være nej
Se Euklids postulater, det er hvad det er: postulater
Svar #2
06. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Okay, tak.
Jeg kan ikke finde et konkret og simpelt eksempel på anvendelsen af Frobenius teorem.
Jeg kan ikke finde et konkret og simpelt eksempel på anvendelsen af Frobenius teorem.
Svar #3
06. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan selv konstruere et eksempel, du skal bare have din differentialligning på formen:
y'' + (a(x)/x)*y' + (b(x)/x^2)*y = 0 eller skrevet lidt mere komfortabelt:
x^2*y'' + x*a(x)y' + b(x)*y = 0, (x forskelligt fra 0)
funktionerne a(x) og b(x) er analytiske i x = 0
Den type ligninger har i det mindste 1 løsning.
Besselligningen:
x^2y'' + xy' +(x^- v^2)y = 0 kan efter det krevne løses med Frobenius metode, men da løsningen er temmelig langstrakt, må du selv søge det i relevante bøger eller på Internettet.
y'' + (a(x)/x)*y' + (b(x)/x^2)*y = 0 eller skrevet lidt mere komfortabelt:
x^2*y'' + x*a(x)y' + b(x)*y = 0, (x forskelligt fra 0)
funktionerne a(x) og b(x) er analytiske i x = 0
Den type ligninger har i det mindste 1 løsning.
Besselligningen:
x^2y'' + xy' +(x^- v^2)y = 0 kan efter det krevne løses med Frobenius metode, men da løsningen er temmelig langstrakt, må du selv søge det i relevante bøger eller på Internettet.
Skriv et svar til: Frobenius
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
