Matematik

Er helt blank

09. juli 2007 af Mettz (Slettet)
Jeg sidder jeg så med denne her ligning som jeg simpelthen ikke kan få til at gå op.. Den driller virkelig..

Jeg skal isolere a

1/(-2.25+a)

Ved det er enkelt, men den driller virkelig

På forhånd tak

Mette

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2007 af janandersen (Slettet)

proev at gange med -2.25+a paa begge sider af lighedstegnet

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du kan ikke isolere a, for der er intet lighedstegn eller lignende -- kun et udtryk, hvori a indgår!


#1:
Hvilket lighedstegn?

Svar #3
09. juli 2007 af Mettz (Slettet)

F(x) = 1/(-2,250+a)

Svar #4
09. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Man kan da ikke gange med -2,25+a på begge sider.. Så kommer der jo til at stå

1=o

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juli 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Du har en funktion af x, hvori x ikke indgår, men okay, det vil jeg da ikke blande mig i.

(1) Forlæng ligningen med -2,250+a.
(2) Divider ligningen med F.
(3) Adder 2,250 på begge sider af lighedstegnet.

Svar:

a = 1/F + 2,250

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

a = (F(x)*2.250 + 1)/F(x)

Svar #7
09. juli 2007 af Mettz (Slettet)

#5 Har regnet x ud -2,25

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juli 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Jamen så er det jo ikke F(x), men F(-2,25). Under alle omstændigheder har du ``opskriften'' i #5.

Svar #9
09. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Tak for al jeres hjælp.. Nu virker det.. :D

Skriv et svar til: Er helt blank

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.