Studievejledning

Biologi vs. biokemi: studie og karriere

29. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)
Ja overskriften forklarer egentlig problemet..

Jeg står og skal vælge mellem biokemi og biologi nu, et valg jeg efter et års tanker stadig ikke kan beslutte mig for.

Umiddelbart virker biologi til at være lidt blødere et studie, uden den tunge matematik og kemi forhold til biokemi. Omvendt har jeg hørt en del om biologer har svært ved at få jobs og dertil må andre arbejde for en forholdsvis ringe løn.. Kan nogen bekræfte eller afkræfte det?
Alle studievejledere siger man udelukkende skal tage det der virker mest interessant, men tanken om få jobs og ringe løn forhold til at kunne vælge og vrage og tjene godt er da også en motivationsfaktor til studiet.

Hvis nogen læser det ene eller andet må i meget godt fortælle lidt om fordele og ulemper ved netop jeres studie forhold til det andet. Det må alle der har noget klogt at sige iøvrigt.

Selve biologi studiet tiltaler mig nok mest. Spændene fag og en masse ture og sådan. Dog vil jeg engang i fremtiden nok gerne arbejde med forskning i menneskekroppen, gener, celler, osv. og her ville biokemi jo heller ikke være dårligt. Biologi er jo meget bredt, så ved ikke om man evt kan gå næsten samme vej ved sin specialisering.

Håber nogen har nogle vise ord at fyre af:)

Martin

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2007 af Amon (Slettet)

Nu studerer jeg ikke biologi endnu -men starter i år :) Det der fik mig til at vælge biologi er, at det er så bredt et fag, hvor du kommer lidt rundt om det hele inden for biologien det første og andet år. Du får valgfag allerede fra 2. år hvilket betyder at du allerede der kan begynde at specialiserer dig i et område som interesserer dig -hvorimod biokemi er et "specialiseret" fag allerede fra dag ét (sådan som jeg har forstået). Hvad angår job tror jeg ikke du skal være så nervøs. Der er nok umiddelbart flere jobs indenfor biokemien, men eftersom at man kan specialisere sig i så meget på biologi-studiet, tror jeg, at jobudsigterne bliver nogenlunde ens. Du kan jo netop specialiserer dig i et område hvor der er brug for flere forskere -.f.eks genteknologien/eller noget helt noget tredje ;-)
Desuden er det nok farligt at vælge udelukkende udfra de aktuelle jobmuligheder, for de kan jo nå at ændre sig i løbet af din studietid. Desuden kan man jo blive rig og succesfuld indenfor stort set hvad som helst, når bare man arbejder og -selvfølgelig- BRÆNDER for det :)

Svar #2
29. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)

Ja det har du meget ret i Amon.

Hvor starter du henne?
Jeg starter også selv i år er planen. Har fået plads på biologi på ku, men kan godt få lov at skifte hvis det er fordi der er ledigt på biokemi.

Men ja jeg tror da helt sikkert også dine valg af retninger under studiet betyder meget for dine chancer for gode jobs. Bioverdenen er jo i enorm vækst, så i den retning kan det vel aldrig slå fejl ligefrem. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2007 af Amon (Slettet)

heh ja det er jo lige det ..
jeg starter også på KU, så vi ses jo nok hvis du vælger biologi :)

Held og lykke med din beslutningstagen :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juli 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

De problemer jeg har oplevet mht. nogle biologer, som har skiftet retning er, at de har svært/sværere ved at følge nogle kurser. I og med at de har andre kurser på deres 1. år, end os, betyder det at de "kommer bagud" hvis man skifter retning...

Og når i kommer i gang, finder I ud af at biokemi slet ikke er mere eller mindre "specialiseret" end biologi. Specialiseringen kommer først efter de første 3. år...

Mht. karrieremuligheder, så kan du evt. kigge på www.mediconvalley.com

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2007 af Rmohr (Slettet)

Gå efter det studie, der interesserer dig mest. Og som #1 siger, så kan jobudsigterne jo nå at ændre sig i løbet af studiet. ;)

Svar #6
30. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)

Øhm jeg var henne og tale med en studievejleder i dag. Han sagde jeg ikke kunne få lov til at bytte biologi ud med biokemi, hvilket jeg fandt meget underligt da der er masser ledige pladser. Jeg besluttede mig for da jeg kom hjem at skrive til en også da ham jeg talte med i kbh virkede mere eller mindre retarderet at høre på og svaret fra ham den anden var så, at der slet ikke er ledigt på biokemi, men at der kun står alle optaget på nettet.

ØHM se http://studier.ku.dk/ledigepladser/ iøvrigt er der 79 optagne til 115 pladser, og en veninde har netop i dag fået lov til at takke nej tak til tandlægeassistent fordi hun hellere ville biokemi.

Hvad fanden gør man så?
De er enten retarderede ellers ved de absolut intet om det de vejleder om..!

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. juli 2007 af Rmohr (Slettet)

#6 Prøv en anden studievejleder end ham den retarderede, for han kan åbenbart ikke hjælpe dig. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. juli 2007 af Rmohr (Slettet)

http://www.ug.dk/uvm-images/ledigepladser2007.pdf

Ifølge denne liste er, der ikke ledige pladser. (Jeg har dog kun lige hurtigt set den igennem, så I må ikke hænge mig op på det.) ;)

Svar #9
30. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)

Ja jeg har godt set den liste der, men den må jo indeholde fejl.. På kus egen liste som jeg linkede over er der ledige pladser, og da der er optaget 79 til 115 pladser må det jo gælde.!

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. juli 2007 af Rmohr (Slettet)

#9 Men som jeg skrev tidligere, så forsøg dig med en anden studievejleder, der har lyst til at vejlede dig, i stedet for ham du var hos. ;)

Svar #11
30. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)

Jep.. ringer til dem i morgen... så må jeg håbe det ikke er ham der tager den:D

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. juli 2007 af SuperCarla1 (Slettet)

Jeg er kommet ind på biokemi, og skal starte her til september:-)

For mig var er ingen tvivl, da jeg skulle vælge. Jeg vil gerne forske en gang ude i fremtiden og jeg tror/håber at mulighederne er bedst med en biokemisk baggrund.

Nu har jeg ikke sat mig så meget ind i biologi- uddannelsen, men uimiddelbart ville jeg mene at der er stor forskel mellem de to uddannelser. Fx. er der meget kemi, det første stykke tid, på biokemiuddannelsen, så hvis du ikke har det så godt med det, er det nok ikke den du skal vælge;-)

Jeg tror aldrig man bliver 100% sikker på hvad man vil læse, så mit råd er at kaste dig ud i det. Hvis du finder ud af at det du har valgt ikke er dig, så må du bare prøve noget nyt til næste år.

Held og lykke med dit valg. det kan jo være at vi ses på uddannelsen over dem alle, biokemi;-)

De bedste hilsner fra SuperCarla.

Svar #13
31. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)

Joo har det egentlig ok med kemi.. fik da 13 på B :P

Det gav lykke at få fat i en 3. vejleder, hun kom med det savr jeg ville have med jeg godt måtte søge biokemi også nu...

Mit råd til andre er derfor at hvis studievejlederne ikke siger hvad du vil høre, så fortsæt med at kontakt vejledere til du får det rigtige svar. De trækker nemlig lod i en trumle om hvilket svar de skal give..

Aj jeg er måske lidt skuffet over 3. vejledere giver 3 forskelige svar. De er ansat for at vejlede folk, men de ved intet om hvad de vejleder om. To af dem var begge ku's vejledning der inde på fiolstræde 22 i kbh. den ene sagde der desværre ikke var noget at gøre. Den anden som jeg ringede til sagde at det er intet problem, jeg kunne bare søge.

Svar #14
31. juli 2007 af martinschmidt (Slettet)

Angående detdu siger supercarla vil jeg også gerne selv forske engang. Meget gerne hjerneforsker.
Problemet er bare det at hjernen er så kompleks at den ikke hører til noget specielt studie, og derfor er det svært at sige hvordan man blir det.
HAr kigget på flere cv'er for hjerneforskere og alt muligt forskelligt: biologi, biokemi, fysik, kemi, matematik, medicin, psykologi. osv

Skriv et svar til: Biologi vs. biokemi: studie og karriere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.