Historie

Historie opg.

26. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Skal netop til at igang med at skrive 2 års opgave i historie, så ville lige høre om der er nogen der kender til nyttigee links, opgaver eller materiale vedr. den Amerikanske Borgerkrig???
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2003 af Jean

http://www.studi.dk/opg/index.php?vis=opgdetail&opg=588

Svar #2
27. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

www.hi.gymfag.dk

Svar #3
27. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

I historie har jeg haft en bog om den amerikanske borgerkrig.
Jeg syntes den vil være ideel til his opg
Den indeholder en slags indledning, hvor der fortælles om hvad der skete og på baggrund af hvad! Denne tekst er taget udgangspunkt i en række kilder som er hovedparten af bogen. Derved kan man aslev analysere på kilderne!
Den hedder historiskekilder- den ameriskanske revolution
Forlag: gyldendal
Ved: Johs Nielsen
Håber du kan bruge den

Svar #4
27. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Hejsa!
Jeg tænkte på om din historie- opgave omhandler den Ameikanske uafhængighedskrig el. den borgerkrig, som omfattede de sorte?
I øjeblikket arbejder vi nemlig i klassen med den amerikanske uafhængighedserklæring -og bruger netop den bog som Mille har forslået... som i øvrigt er rigtig god!
MVH
Trine

Svar #5
27. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Det skal pointeres at den amerikanske uafhængihedskrig slet ikke er det samme som borgerkrigen.. De foregår med næsten 100 års mellemrum.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2003 af Casanova (Slettet)

http://www.historyplace.com/civilwar/battle.htm

Den ovennævnte side er på engelsk.


Den Amerikanske Borgerkrig:

Den Amerikanske Borgerkrig er den mest blodige krig i hele USA’s historie. Nordstaterne og Sydstaterne havde forskellige politiske holdninger. Sydstaterne ville have hver enkel stat til næsten at bestemme alt selv, de gik ind for slaveri og satte en persons ting over alt andet. Nordstaterne mente at der ikke skulle været slaveri og en regering der bestemte fra et sted. Nordstaterne mente også der skulle være told på de forskellige varer. Det synes Sydstaterne ikke fordi det ville sætte priserne i vejret. Det var to så forskellige meninger at det måtte udløse en katastrofe. Alt i alt mente syd at demokrati var at man gjorde hvad man ville, men hvis man stjal andres ting, det var faktisk værrere end at slå en mand ned. Sydstaterne satte ejendomsretten over alt andet (næsten). Nordstaterne mente at demokrati var at alle folk var frie, men ikke så frie som i sydstaterne. De mente at nogle ting skulle klares centralt for USA. Nordstaterne havde mere vægt bag deres ord. Industrien i nord voksede hurtigt og den var istand til at give job til næsten samtlige interesserede. Det var den store arbejderklasse der fik disse job. Den voksede kraftigt da mange emigrerede til USA. Så tog de til nordstaterne, for de kunne godt opgive at konkurrere mod slaver på arbejdsmarkedet i syd. Det var en kæmpe bonus for nordstaterne at have så stor en arbejderklasse og at de alle kunne få arbejde. Der var dog stadig stor forskel på rig og fattig i nordstaterne. Det var ikke så rosenrødt som det lyder. Arbejdsforholdene var jo ikke alt vor gode, men folk var tilfredse for i Europa kunne de slet ikke få noget arbejde. I syd derimod bestod arbejdsklassen stort set kun af slaver. Der var en kæmpe arbejdsstyrke af slaver til plantagerne. Det var mest bomuld og tobak syden havde at byde på. Omkring år 1850 fik nordens anti-slaveri-fanatikere, kaldet abolitionister, slaveriet til et stort politisk debatemne. Sydstaterne mente det var rigtigt og nødvendigt, mens nordstaterne mente det var forkasteligt og sagde det var skyld i sydens temmeligt dårlige økonomi.

På den tid var kun øst-USA udviklet. Vest-USA var bare territorier der ikke var blevet opmålt og lavet til stater. Sydstaterne pressede på for at få slaveriet til vesten. Det ville vel før eller siden få norden til også at blive slavestater hvis de var langt i undertal. I 1852 udkom bogen "Onkel Toms Hytte" der oplyste nordstatsfolkene om hvor hårdt og brutalt slavernes liv var. Det satte rigtigt skub i slaveri-modstanden i nord. De to store Partier på det tidspunkt var Demokraterne og Whiggerne. De fleste ville nok tro at demokraterne er nordstaterne da de jo er "Good Guys", men det var faktisk sydstaterne. Dengang blev demokrati opfattet lidt anderledes. I syd mente man at demokrati var total frihed. Alle måtte næsten selv bestemme hvad de ville (undtagen slaverne). Både Demokraterne og Whiggerne var begge dybt splittede i deres holdninger til slaveriet. Whiggerne overlevede ikke splittelsen, og opløstes. Et af de nye partier der opstod fra resterne af Whiggerne, var Republikanerne. Seks år senere hed Republikanernes præsidentkandidat Abraham Lincoln. Han vandt valget i november 1860 og d. 4. Marts 1861 blev han svoret i ed som USA’s 16. præsident. Lincoln var imod slaveriet og syntes den bedste løsning på problemet var at ophæve slaveriet. Både socialt og økonomisk syntes han at det var den bedste løsning. Kun 1 måned efter Lincolns valg, d. 20. december 1860, trækker South Carolina sig ud af Unionen. I januar 1861 fulgte Mississippi, Florida, Alabama, Georgia, Louisiana og Texas South Carolinas eksempel. Den 8. februar 1861 dannede de en ny nation: Amerikas Konfødererede Stater. Lincoln nægtede at anerkende nationen. Han bad dem om at overveje deres situation én gang til. Svaret kom d. 12 april da sydstaternes kanoner åbnede ild mod nordstaternes Fort Sumter, ud for South Carolinas kyst. Den Amerikanske Borgerkrig var begyndt...

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2003 af Casanova (Slettet)

http://www.borgerkrig.person.dk/

Det ovennævnte site er lige noget for dig, tror jeg - til at få informationer om den amerikanske borgerkrig.

Svar #8
28. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Tusind tak for jeres svar!!!

Svar #9
04. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej alle sammen!
Jeg skriver specielt til "Mille", der nævner bogen om den amerikanske revolution, idet jeg skal have prøve i disse kilder om kort tid, tænkte jeg på om du sidder inde med nogle gode notater? Hvis ja så please hjælp mig for jeg er meget lost!!!
På forhånd tak
Mvh
Vibeke

Skriv et svar til: Historie opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.