Matematik

Mængdebrygger og bræk

20. august 2007 af RikkeKring (Slettet)
Hej (;
jeg har følgende problemer.
jeg kan simpelthen ikke regne dem her ud.
nogle der gider hjælpe mig, evt også over msn?

Opgave 10
Skriv følgende udtryk som en enkelt brøk.
a. 1/a + 3x/a

Opgave 1
Angiv vha. mængdebryggeren flg. Mængder:
a: de naturlige tal mindre end eller lig med 10

b: de positive reelle tal

Opgave 2
Angiv flg. Mængder vha. interval klammer og tallinje:
a: de positive reelle tal
b: de reelle tal fra -2 til og med 3

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2007 af dnadan (Slettet)

Det lyder da egentligt ikke særlig pænt...

Opgave 10:
Idet de har samme nævner(den såkaldte fællesnævner), så kan de to brøkker lægges sammen vha. af følgende regel:
a/c + b/c = (a+b)/c

Opgave 1 og 2, prøv at komme med et lille bud selv:=)

Svar #2
20. august 2007 af RikkeKring (Slettet)

stavefejl. skulle stå BRØK! :p

opgave 10
a. 1 + 3x = 4x / a

opgave 1 & 2:
er virkelig på bar bund.
aner intet ..

Svar #3
20. august 2007 af RikkeKring (Slettet)

opgave 1
a {x € N | 1 = x = 10}

Svar #4
20. august 2007 af RikkeKring (Slettet)

{x € N | 1 (større end, eller lig med) x (mindre end, eller lig med) 10}

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2007 af DanielPetersen (Slettet)

jeg er et geni

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2007 af dnadan (Slettet)

#2
Ikke helt, de to tællere har ikke x tilfælles, hermed må disse ikke lægges sammen til en, derfor bliver det:
1/a + 3x/a = (1+3x)/a

Svar #7
20. august 2007 af RikkeKring (Slettet)

hvaså, med opgave 1 & 2?
opgave 1a, tror jeg bliver :
{x € N | 1 (større end, eller lig med) x (mindre end, eller lig med) 10}

men har ingen anelse om de andre?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2007 af Waterhouse (Slettet)

I 1a er dit svar som sådan rigtigt nok - du kunne dog nøjes med

{x € N | x (mindre end, eller lig med) 10}

i det du allerede har angivet at x er et naturligt tal, og at x dermed ikke kan være mindre end 1.

Den anden kunne f.eks. skrives som

{x € R| x > 0}

Skriv et svar til: Mængdebrygger og bræk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.