Andre fag

hjælp til en mat opg

09. maj 2004 af Sweet_Me (Slettet)
Hej alle sammen...håber nogen kan hjælpe?

Bestem en ligning for linjen gennem punkterne P(2,3) Og Q(4,8)

Håber på at få lidt hjælp fra nogen!... på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2004 af Zox DK (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)? Står der noget om linjen er linær, eksponentiel eller andet?

Svar #2
09. maj 2004 af Sweet_Me (Slettet)

nej det gør der ikke.. hehe.. tak endnu engang..! du er sq min store redning i dag!...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2004 af Zox DK (Slettet)

Linær:

f(x)=ax+b

a = (8-3)/(4-2) <=> a = 2,5.

Så har du: 8 = 2,5*4+b <=> 8 = 10+b <=> 8-10=b <=> -2=b.
Altså har du f(x)=2,5x-2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2004 af Zox DK (Slettet)

Heheh... Bare sig til hvis der er mere. =)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

en linje er altid lineær :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2004 af Zox DK (Slettet)

Heheh... Sandt. Er blevet for vant til ordene funktion og ligning, glemmer at kigge på hvad der står. Jeg tager imod rettelsen.. =)

Skriv et svar til: hjælp til en mat opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.