Dansk

Omnibus

21. august 2007 af tis2424 (Slettet)
Hi all.

Jeg har lidt problemer med begrebet omnibus.

jeg læste det var noget med aviser. men har ikke kunne finde ydeligere oplysninger via internettet. biblioteket er lidt for langt væk ;D.

så jeg håber på, at der var nogen der kunne lidt om Omnibus.

tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af iB (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Omnibus

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af chinpo (Slettet)

#0

Hvor har du læst, at det var noget med aviser?

Omnibus er typisk en betegnelse for en markedsanalyse. Hvis flere firmaer blot skal have svar på et eller to spørgsmål fra forbrugerne (Fx, hvilken avis er din favorit?), henvender de sig til konsulent firma, da det ofte er dyrt at lave disse undersøgelser for blot 2 spørgsmål.
Konsulent firmaet samler så alle spørgsmål fra forskellige firmaer, og kan derved spare mange penge, da de kun skal ringe til målgruppen én gang med alle spørgsmålene!

Det kaldes en omnibus, da dette er et ældre ord for en bus, hvor det menes, at firmaerne blot kan stige på "bussen", og få svar på de få spørgsmål de har og så stige af igen - hvilket gør det meget billigere for dem.

http://www.berg-marketing.dk/omnibus.htm og http://www.capacent.dk/DK/Research/Survey/Omnibus.aspx

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2007 af Hindsborg (Slettet)

Vi er også så småt begyndt at snuse til emnet "Omnibus-avis", desværre har jeg ikke viden nok til at gøre mig klog på det endnu :) Vender selvfølgelig tilbage, hvis du har brug for det.

Svar #4
21. august 2007 af tis2424 (Slettet)

heh oki,

Sagen er den, at jeg i dansk timerne har bogen "ryd forsiden" (af Henning Olsson og Henrik Poulsen)pt.

s. 182 første linje."Radioens og især tv´et gennemslagskraft medfører. at en lang række aviser må lukke. De tiloversblevne må ændre strategi for at overleve. De store morgenaviser bliver til omnibusaviser,hvor nyhdsdækningen suppleres med fyldigt baggrundsstof, temasektioner og sider med rejseliv, fritids- og hobbystof. Selve nyhedsformidlingen er inspireret af tv´s - bedre layout og ofte med historier, der er blevet introduceret i tv."

udfra svarerne vil jeg tro at ordet er latin, og at man har brugt ordet til at beskrive mange ting.

forfatterne og åbenbart brugt ordet omnibus fordi man jo har aviser i busserne? :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af chinpo (Slettet)

#4

Haha, har aviser i bussen - sødt!!

Jeg vil i denne sammenhæng se det som, at de tiloversblevne aviser blot nødt til at snuppe TV'ets nyheder. Altså de kan selv kun skrive om temasektioner, som de kan bruge lang tid på at lave. Aviserne har ikke selv resourcer til at opdrive de store nyheder, ligesom selvskaberne ikke har råd til at betale for to spørgsmål, så de vælger "at låne" fra andre, og derved hoppe på omnibussen.

Hvis du fx læser i Metroexpress, kan du se afsnit med "Dette skriver de andre dagblade i dag" og så får du et udpluk af JP, Poltikken osv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2007 af mathon


omnibus: (lat. omnis = enhver) "alle og enhver-bus"

i betydningen, noget "alle kan benytte" = "kørsel for alle" = "fælleskørsel"


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2007 af 7400Hmj (Slettet)

Hejsa..

Nu når du selv nævner aviser:
Omnibus-avisen = "avisen for alle"!
De større aviser med noget for enhver smag..

Tabloid-aviser:
Der er her tale om selve formattet på avisen..

Ka ligge opdelingen ind senere..

Bruger os "Ryd Forsiden" ;)

Skriv et svar til: Omnibus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.