Matematik

2.gradspolynomium

21. august 2007 af sara-s (Slettet)
Om et 2. gradspolynomium oplyses at det har rødderne 5 og 9 samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.
opskriv en forskrift for polynomiet.

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt f(x)=a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af The Master (Slettet)

#1 Først skal vi jo antage at udtrykket eksisterer.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#2 Hvorfor skulle udtrykket ikke eksistere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2007 af The Master (Slettet)

hvis det ikke er defineret

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af The Master (Slettet)

eller hvis det er selvmodsigende/sludder

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. august 2007 af mathon


y = ax^2+bx+c = a(x-r1)(x-r2) = a(x-5)(x-9) = a(x^2-14x+45)

med indsættelse af koordinaterne (7,4)

4 = a(7-5)(7-9) = a*2*(-2) = -4a,
hvoraf
a = -1

konklusion:

y = -x^2+14x-45

Skriv et svar til: 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.