Matematik
Eksponentialfunktioner
21. august 2007 af
virious (Slettet)
Jeg har fået til opgave at beskrive, på grundlag af grafers udseende og beliggenhed, en regel for sammenhænge mellem grafer for eksponentialfunktioner med reciprokke grundtal.
Er der en der kan hjælpe, udover at de symmetriske omkring y-aksen(x=0)?
Endvidere hvorfor dette sker?
Er der en der kan hjælpe, udover at de symmetriske omkring y-aksen(x=0)?
Endvidere hvorfor dette sker?
Svar #1
21. august 2007 af ibibib (Slettet)
Lad f(x)=a^x og g(x)=(a-¹)^x.
Da er g(-x)=(a-¹)^(-x)=a^(-1·(-x))=a^x=f(x).
Dette viser at grafen for g er en spejling af grafen for f i y-aksen.
Da er g(-x)=(a-¹)^(-x)=a^(-1·(-x))=a^x=f(x).
Dette viser at grafen for g er en spejling af grafen for f i y-aksen.
Svar #3
21. august 2007 af ibibib (Slettet)
Potensregneregel: (a^n)^m=a^(n·m).
I dit eksempel er n=-1 og m=-x.
I dit eksempel er n=-1 og m=-x.
Svar #4
21. august 2007 af virious (Slettet)
Ahh ja... det vidste jeg sgu da godt :)
Tusind tak for hjælpen :)
Tusind tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
