Matematik
Spinat
23. august 2007 af
J_Diederichsen (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med nedenstående opgaver?
3002 B:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5 * 0,887^t
hvor t er tiden.
a) Bestem t for y = 19
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t
hvor t er tiden.
b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
3002 B:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5 * 0,887^t
hvor t er tiden.
a) Bestem t for y = 19
Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t
hvor t er tiden.
b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15
Svar #1
23. august 2007 af ibibib (Slettet)
a)
19 = 31,5 * 0,887^t <=>
t = log(19/31,5)/log(0,887) = 4,216
b) Løs først ligningen
15 = 31,5 * 0,887^t
Sæt derefter d t-værdien ind i forskriften for z.
19 = 31,5 * 0,887^t <=>
t = log(19/31,5)/log(0,887) = 4,216
b) Løs først ligningen
15 = 31,5 * 0,887^t
Sæt derefter d t-værdien ind i forskriften for z.
Skriv et svar til: Spinat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
