Matematik
Isolering
25. august 2007 af
per-sempre (Slettet)
Hej alle!!
Håber nogen hurtigt kan hjælpe mig med at isolere x i disse to opgaver.
Jeg skal gøre det i hånden, så jeg må ikke bruge lommeregner
Jeg har en funktion f(x) = x*2^x.. jeg tror jeg er kommet til at differentiere forkert
Så står der løs ved beregning ligningerne
1)f'(x) = 0
2) f'(x)= f(x)
Jeg kan bare ikke få det til at passe..
Håber nogen kan hjælpe..
På forhånd mange tak..
Håber nogen hurtigt kan hjælpe mig med at isolere x i disse to opgaver.
Jeg skal gøre det i hånden, så jeg må ikke bruge lommeregner
Jeg har en funktion f(x) = x*2^x.. jeg tror jeg er kommet til at differentiere forkert
Så står der løs ved beregning ligningerne
1)f'(x) = 0
2) f'(x)= f(x)
Jeg kan bare ikke få det til at passe..
Håber nogen kan hjælpe..
På forhånd mange tak..
Svar #1
25. august 2007 af ibibib (Slettet)
f'(x) = 2^x + ln2·x·2^x
1)
2^x + ln2·x·2^x = 0
2^x·(1 + ln2·x) = 0
Benyt nul-reglen.
1)
2^x + ln2·x·2^x = 0
2^x·(1 + ln2·x) = 0
Benyt nul-reglen.
Svar #2
25. august 2007 af per-sempre (Slettet)
gider du fortælle mig hvordan du har differentieret?
Svar #3
25. august 2007 af eightx2 (Slettet)
#2
f(x)=x*2^x, hvor g(x)=x og h(x)=2^x
f(x)=g(x)*h(x)
f'(x)=g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
g'(x)=(x)'=1
h'(x)=(2^x)'=ln(2)*2^x
f'(x) er altså
f'(x)=2^x+x*ln(2)*2^x
f(x)=x*2^x, hvor g(x)=x og h(x)=2^x
f(x)=g(x)*h(x)
f'(x)=g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)
g'(x)=(x)'=1
h'(x)=(2^x)'=ln(2)*2^x
f'(x) er altså
f'(x)=2^x+x*ln(2)*2^x
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
