Matematik

søger svar :O?

27. august 2007 af the-tharchan (Slettet)
til de kloge hoveder opg 1.137
d. 27-08-2007 kl. 19:07 af the-tharchan (Praktikant)


En funktion f er givet ved f(x)= 3x^4+5x^2+7 bestem f'(x)
?


Svar #1
d. 27-08-2007 kl. 19:08 af ibibib (Professor)

Benyt at når f(x)=x^n så er f'(x)=nx^(n-1).





Svar #2
d. 27-08-2007 kl. 20:27 af the-tharchan (Praktikant)

altså jeg har prøvetog skrive det ind på min ti-89 men den giver noget helt andet, det ser ikke rigtigt ud, jeg får det til 7x^2+9, :O?
hva får i det til ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Esbenps

f(x)= 3x^4 + 5x^2 + 7

f'(x) = 12x^3 + 10x

Svar #2
27. august 2007 af the-tharchan (Slettet)

hvordan kom du frem til det :O?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2007 af Esbenps

Når

f(x)=x^n

så er

f'(x)=nx^(n-1)

Sådan!

Eksempel:

f(x) = 3x^4 (her er n = 4)

Vi får, at f'(x) = 3*4*x^(4-1) = 12x^3

OSV

Svar #4
27. august 2007 af the-tharchan (Slettet)

ja okay, tusind tak doktot (:

Skriv et svar til: søger svar :O?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.