Matematik

tretrinsregel

27. august 2007 af razi (Slettet)
Hey
Hvordan finder man den afledte funktion af f(x)=3x^2-8 ved brug af tretrinsreglen?
På forhånd tak !

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Benjamin. (Slettet)

Kom venligst selv med et bud først. Følg trinene:
1. Funktionstilvækst: f(x+h)-f(x)
2. Differenskvotient:(f(x+h)-f(x))/h
3. Differentialkvotient: (f(x+h)-f(x))/h for h gående mod 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af MP7 (Slettet)

I 2'eren reducerer man da?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af mathon


2) [3(xo+h)^2-8 -(3xo^2-8)]/h = [3(xo^2+2xo*h+h^2)-8-3xo^2+8]/h = [3xo^2+6xo*h+3h^2-8-3xo^2+8]/h=

[6xo*h+3h^2]/h = (6xo+3h)*h/h = 6xo+3h

Skriv et svar til: tretrinsregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.