Matematik

Vækstkurve opg.

02. september 2007 af Anne-123456 (Slettet)
Har denne opg. som jeg ikke er sikker på.

Tekst:
Figuren (link) viser vækstkurven for en dværggris. Vækstkurven kan beskrives ved funktionen
f(x)=-0,05x^2+2,6x+0,50
hvor x er grisens alder i måneder, og f(x) er grisens vægt i kg.

a) beregn den alder hvor grisens vægt når op på 10kg.

- Grisen slagtes når vægten kommer op på den største værdi.

b) beregn den alder hvor grisen slagtes og beregn slagtevægten.



Ved den første, kan jeg så ikke bare kigge på kurven og se at den skal være 4 måneder?
Jeg kan jo ikke rigtig bruge formlen for der er 3 ubekendte, og jeg kender kun 2 af dem.
f(10kg)=-0,05x^2+2,6x+0,50
& hvilken af x'erne er grisens alder, der 2?


Hjælp ville være fantastisk.

Svar #1
02. september 2007 af Anne-123456 (Slettet)

Glemte linket:
http://i26.photobucket.com/albums/c129/voodoo-doll/Billede003jhkj.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af peter lind

Grisens vægt er 10 kilo betyder at f(x) = 10, så du skal løse denne ligning.

Maksimum alder kan findes enten ved at find f'(x) og derefter løsningen til f'(x) = 0, eller du kan bruge at det kurven er en parabel, og dermed bruge formlen for toppunktet.

Svar #3
02. september 2007 af Anne-123456 (Slettet)

Løs ligningen?


Ville være fantastisk hvsi du ville skære det ud i pap for mig.

Svar #4
02. september 2007 af Anne-123456 (Slettet)

Anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af peter lind

f(x)=10 <-> -.05x^2+2,6x+,5 = 10

Svar #6
02. september 2007 af Anne-123456 (Slettet)

Jeg forstår ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2007 af peter lind

Fra din opgave fås at f(x) siger hvor meget en gris vejer til tiden x. Når grisen vejer 10 kg til tiden x gælder der altså f(x) = 10 til tiden x.
Sættes udtrykket for x ind fås så Ligningen -,05x^2+2,6x+,5 = 10 <->
-,05x^2+2,6x+0,5-10=0 <-> -,05x^2+2,6x-9,5=0

Skriv et svar til: Vækstkurve opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.