Matematik

Haster.

02. september 2007 af [email protected] (Slettet)
Har brug for hjælp til to mat opg. håber der en nogen der kan hjælpe.

1) En familie ønsker at spare op til udbetaling på et hus, og de ønsker at have 120000 kr om 6 år. Hvor meget skal der spares op hvert kvartal, når renten p.a er 6 % ?

2) Bent lånte 11/6-1990 40000 kr til 7,5 % i halvårlig rente. Han skal afvikle lånet over 15 år ved at betale lige store halvårlige ydelser hver 11/6 og 11/12, første gang 11/12- 1990....
--> Beregn den halvårlige ydelse
--> Beregn restgælden pr. 11/12-2002 lige efter at ydelsen den dag er betalt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af Jean

Hvad var det du ikke forstod af:

Giv dit indlæg et sigende navn, så hjælper du de relevante brugere med at finde netop dit spørgsmål. Titler som: "Hjælp" og "Haster" er bandlyste?

Svar #2
02. september 2007 af [email protected] (Slettet)

Jeg er ny giv mig dog en chance

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af din--mor (Slettet)

Slå op i din formel samling.. der er der en formel du kan sætte alle dine tal indi..
Meget nemt..

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af mathon


brug opsparingsformlen:

1+r_kv = (1+r_år)^0,25 og r_kv = (1+r_år)^0,25 - 1


A_n = y_kv/r_kv*[(1+r_kv)^n - 1]


A_24 = y_kv/((1+r_år)^0,25-1)*[((1+r_år)^0,25)^24)-1]


120000 = y_kv/(1,06^0,25-1)*[(1,06^6-1], som løses med hensyn til y_kv...

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af mathon

2)
G = y/r*[1-(1+r)^(-n)]

y = G*r/[1-(1+r)^(-n)]


Skriv et svar til: Haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.