Matematik

Differentialligning

05. september 2007 af Jolander (Slettet)
Hej alle

Jeg har en ligning y'(x) = x*sqrt(1-y(x)^2)

Er dette en diff. ligning, der skal løses vha. separering af de variable?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af Duffy

Jah!

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2007 af mathon


...hvis du udtrykker den

y' = x*sqrt(1-y^2) bliver den mere overskuelig

og

dy/dx = x*sqrt(1-y^2)

eller

(1/sqrt(1-y^2))*(dy/dx) = x, når de variable ER separeret......

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2007 af mathon


substituer

y = sin(t)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2007 af Duffy

Svaret er iøvrigt:

y(x) = sin(1/2*x^2 + k)

Svar #5
05. september 2007 af Jolander (Slettet)

Tak skal I begge have.

Svar #6
05. september 2007 af Jolander (Slettet)

Er funktionen kun defineret for sin^(-1)(y) E ]-pi/2 ; pi/2[, så 1/2*x^2 + k E ]-pi/2 ; pi/2[?

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.