Matematik

exp. reg

06. september 2007 af Ka. (Slettet)
Når jeg på min lommeregner (89-titanium) bruger eksponentiel regression får jeg b til at give a til at give 1,8757E-32.... hvordan laver jeg dette om til et normalt tal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Det er et normalt tal. Den er bare en anden måde at skrive
1,8757*10^(-32) på.

Svar #2
06. september 2007 af Ka. (Slettet)

yes men kan jeg ikke få det til et helt ciffer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2007 af mathon


1,8757E-32 betyder 1,8757/10^32

dvs. at du skal tage 1,8757 og flytte kommaet 32 pladser til venstre

0,000000000000000000000000000000018757 og det vil du vel ikke kalde særlig praktisk, hvilket andre heller ikke synes.

Man har derfor indført den videnskabelige notation,
som

a*10^n, hvor n er hel og a € [1;9[

eks. 52/10000=0,0052 = 5,2*10^(-3)

Avogadros tal N_A = 6,0224*10^23

e = 1,602*10^(-19)C osv.........

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2007 af mathon


rettelse

a*10^n, hvor n er hel og a € [1;9[ --> a*10^n, hvor n er hel og a € [1;10[

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2007 af mathon


...videnskabelige notation = scientific notation forkortet = scientific på din TI-89...

Svar #6
06. september 2007 af Ka. (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2007 af mathon


...når du regner fysikopgaver er det vældig praktisk med at have tI-89'eren i scientific mode.

det gøres således:
1)

brug ned_piltast til at komme ned på "Exponential Format"
tryk højre-pil og vælg 2

2)
, F2, brug ned_piltast til Exact/Approx, højre_pil
vælg 3

TI-89 regner nu med videnskabelig notation

.............................................................

for at komme tilbage til "normal" notation

1)
vælg 1 til sidst

2)
vælg 1 til sidst







Skriv et svar til: exp. reg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.