Matematik
Parameterfremstilling?
06. september 2007 af
Jelly (Slettet)
Hej,
Er der nogle der vil komme med med hints til denne opgave.
I et koordinatsystem i rummet er givet tre punkter
A(4,5,8) , B(1,-1,5) og C(1,0,2)
samt to vektorer
a = (1,1,0) og b=(1,2,2)
En linje l går gennem punkterne A og B, og en plan alfa indeholder punktet C og udspændes af vektorerne a og b. Linjen l skærer planen alfa i et punkt D.
Bestem en parameterfremstilling for den linje m, der fremkommer ved projektion af l på alfa?
Hvordan løses den?
Håber på hjælp.
På forhånd tak!
Er der nogle der vil komme med med hints til denne opgave.
I et koordinatsystem i rummet er givet tre punkter
A(4,5,8) , B(1,-1,5) og C(1,0,2)
samt to vektorer
a = (1,1,0) og b=(1,2,2)
En linje l går gennem punkterne A og B, og en plan alfa indeholder punktet C og udspændes af vektorerne a og b. Linjen l skærer planen alfa i et punkt D.
Bestem en parameterfremstilling for den linje m, der fremkommer ved projektion af l på alfa?
Hvordan løses den?
Håber på hjælp.
På forhånd tak!
Svar #1
06. september 2007 af peter lind
Find en parameterfremstilling for linien l
Find en ligning for planen alfa.
Find heraf D
Fra parameterfremstillingen af linien har du en retningsvektor for l.
Projekter den ned på planen alfa
Herefter har du et punkt på den ønskede linie(D) og en retningsvektor for den. Derefter skulle det være let at finde parameterfremstillingen.
Find en ligning for planen alfa.
Find heraf D
Fra parameterfremstillingen af linien har du en retningsvektor for l.
Projekter den ned på planen alfa
Herefter har du et punkt på den ønskede linie(D) og en retningsvektor for den. Derefter skulle det være let at finde parameterfremstillingen.
Skriv et svar til: Parameterfremstilling?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
