Matematik

Hjælp

08. september 2007 af Jensbojsen (Slettet)
Hvordan laver jeg denne opgave, ved ikke hvordan jeg skal gøre.

Link : http://peecee.dk/?id=66799

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du starter med at skrive formlen for arealet af trekanten som funktion af x, sådan her: A(x) = 1/2*h*g, hvor g er grundlinien i trekanten. Den finder du ved hjælp af Phytagoras, så x^2+x^2=g^2, eller g=sqr(2*x^2). Så får du A(x) = 1/2*h*sqr(2*x^2), den differentierer du og sætter udtrykket lig 0.
Prøv det først!

Svar #2
08. september 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#1:

Hvad betyder sqr?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

det betyder "square" eller "kvadratroden af"

Svar #4
08. september 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#3: okay

Har jeg gjort nu og forstår det, men ved ikke hvad du mener med differentierer?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Arealet A(x) har et toppunkt, det vil sige et sted, hvor arelet er størst.

Svar #6
08. september 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#5:

Ja ved jeg godt, men har jeg fundet forskriften, skal der ikke gøres noget ved h eller noget?

Og hvordan sætter jeg det lig 0, når jeg ikke kender x og h ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, der står bare, at du skal finde forskriften udtrykt ved x, der står ikke at du skal løse den, du ved jo, at h = kvadratroden af 2*x^2. Så har du dit areal udtrykt ved x, A(x).

Svar #8
08. september 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#7:

Okay, er sådan lidt tabt nu.

Se lige om det her er rigtigt til første del af opgaven.

Og forstår ikke hvordan du vil finde toppunktet pga. jeg ikke ved hvad dxer er b osv. i det der.

Link: http://peecee.dk/?id=66808

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Nå, du får altså 1/2*h*sqr(2*x^2)<1, da arealet af kvadratet er lig 1, og det kan og ikke være større end det. Dette giver x<(^sqr(2)/h). Den største værdi af x er derfor:
(kvadratrod 2)/h

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.