Matematik

phi

13. september 2007 af math-freak++ (Slettet)
Ø(n)=Ø(2n)

Hvorfor er det sandt? (Ø er Eulers phifunktion)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af allan_sim

#0.
Det er det ikke. F.eks. er Ø(2)=1, mens Ø(4)=Ø(2*2)=2.

Svar #2
14. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

så for højere naturlige tal... right? det står i min bog..

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2007 af allan_sim

#2.
Kan du ikke skrive præcist, hvad der står i din bog, for det gælder ikke - heller ikke for højere naturlige tal.

Måske tænkes der på, at Ø(m*n)=Ø(m)*Ø(n), når m og n er indbyrdes primiske. Specielt gælder da, at når 2 og n er indbyrdes primiske, så er

Ø(2*n)=Ø(2)*Ø(n)=1*Ø(n)=Ø(n)

Svar #4
16. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

Den siger det, jeg har beskrevet i #0.
Ø(3)=Ø(6) for eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af allan_sim

#4.
Tja, så kan jeg ikke rigtig hjælpe dig videre (andet end ved at gentage, at det ikke er korrekt), hvis du med Eulers Phi-funktion mener, hvad man normalt gør.

Svar #6
16. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

Opgaven lyder "for hvilke n". Det er selvfølgelig dét jeg overså.

Skriv et svar til: phi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.