Matematik
energimængde
14. september 2007 af
19-stine (Slettet)
logE=2,4m-1,2
E=energimængde(joule)
m=richtertallet
a)først skal jeg bestemme den energimængde et jordskælv med richtertallet 6,5 frigiver og herefter richtertallet for et jordskælv der frigiver en energimængde på 8,0*10^13 joule.
forstår ikke helt hvad jeg gør med log? kan i ikke vise et eksempel?
b)Her skal det gennemsnitlige antal årlige jordskælv med richtertal mindst 4,5 bestemmes. Og det richtertal der svarer til et gennemsnitligt antal årlige jordskælv på 10 med mindst dette richtertal skal også bestemmes.
Her er richtertallet m og det gennemsnitlige årlige antal jordskælv y med mindst dette richtertal angivet:
y=1,4*10^5*0,1288^m
c) hvordan opstiller man en ligning så den angiver sammenhængen mellem E og y?
E=energimængde(joule)
m=richtertallet
a)først skal jeg bestemme den energimængde et jordskælv med richtertallet 6,5 frigiver og herefter richtertallet for et jordskælv der frigiver en energimængde på 8,0*10^13 joule.
forstår ikke helt hvad jeg gør med log? kan i ikke vise et eksempel?
b)Her skal det gennemsnitlige antal årlige jordskælv med richtertal mindst 4,5 bestemmes. Og det richtertal der svarer til et gennemsnitligt antal årlige jordskælv på 10 med mindst dette richtertal skal også bestemmes.
Her er richtertallet m og det gennemsnitlige årlige antal jordskælv y med mindst dette richtertal angivet:
y=1,4*10^5*0,1288^m
c) hvordan opstiller man en ligning så den angiver sammenhængen mellem E og y?
Svar #1
14. september 2007 af mathon
log(E) = 2,4m - 1,2
2,4m = log(E) + 1,2
m = (log(E) + 1,2)/2,4
hvoraf
y = 1,4*10^5*0,1288^[(log(E)+1,2)/2,4]
Svar #2
14. september 2007 af Sherwood (Slettet)
a) Indsæt det opgivne tal som E. Log(8,0*10^13)=... isoler så m og beregn.
b) indsæt 4,5 på "m"s plads.
c) Kan laves på flere måder. Nemmest er nok at isolere "m" i den første ligning og så indsætte den på "m"s plads i ligning 2.
b) indsæt 4,5 på "m"s plads.
c) Kan laves på flere måder. Nemmest er nok at isolere "m" i den første ligning og så indsætte den på "m"s plads i ligning 2.
Skriv et svar til: energimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
