Matematik

isolér

16. september 2007 af royal-chika (Slettet)
isoler f i ligningen:

1/f = 1/a + 1/b

hjæææælp ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

1. Sæt 1/a+1/b på fællesbrøkstreg.
2. Gang med f på begge sider.
3. Isoler f.

Svar #2
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

kommer den så til at hedde

1/f = 1 + 1 / a + b

eller hvad ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal skaffe en fællesnævner før du lægger brøkerne sammen. Fællesnævneren er her ab.

Svar #4
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

hvordan gør jeg lige det med bogstaver?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

1/a+1/b =
b/(ab)+a/(ab) =
(a+b)/(ab)

Svar #6
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

så nu står der

1/f = (a+b)/(ab)

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, se #1

Svar #8
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

når jeg så har ganget med f på begge sider ser det så sådan ud:

f * (a+b)/(ab) = 1

og så isoleres f

(a+b)/(ab) - 1 = f

er det rigtig ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det første er rigtigt. Det sidste er ikke.
Når du isolerer f skal du gange med ab og dividere med a+b.

Svar #10
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

er du sød at skrive det sådan som det sættes op?

så kan det være jeg fanger det bedre.
Det er ikke lige min stærke side.

Svar #11
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

er det så sådan:

f = (ab)/a+b) * 1

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja. Der mangler en (.
1-tallet er overflødigt.

Svar #13
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

så svaret er:

f = ab / a + b

:)

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, men nu mangler begge parenteser. De er dog ikke nødvendige hvis du skriver en "rigtig" brøkstreg.

Svar #15
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

det gør jeg :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hvis man er lidt doven, så kan man jo bare tage den reciprokke værdi af begge sider.

f = (1/a + 1/b)^(-1)

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, jeg er stor tilhænger af dovenskab...
Men opgaven er ikke løst før du har reduceret og så kommer de samme mellemregninger igen.

Svar #18
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

skal jeg os reducerer ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, svaret i #13 (med en rigtig brøkstreg) kan ikke reduceres.

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#17.
Sålænge f står alene på den ene eller anden side af lighedstegnet, så er f isoleret. Pænt er det ikke, og det er nok heller ikke meningen med opgaven. "The lazyman's way..."

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.