Matematik

nulreglen

16. september 2007 af royal-chika (Slettet)
ved brug af nulreglen skal man løse ligningen

a) x^3 = 16x

og

b) x^4 = -27x

hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

a)
x^3-16x=0
x(x^2-16)=0
x=0 v x^2=16
osv.

Svar #2
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

opgave b er altså

x^4 + 27x = 0
x(x^3+27) = 0
x = 0 v x = - 27

ER DET RIGTIGT? :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ikke helt
x=0 x x^3=-27
x=0 v x=-3

I opgave a) skal du også løse ligningen x^2=16.

Svar #4
16. september 2007 af royal-chika (Slettet)

hvorfor skal jeg løse ligningen x^2 = 16 ?

hvad mener du med x=0 x x^3=-27 ? hvordan kan svaret være x = - 3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Der er opgave a og opgave b.

x^3=-27 har løsningen x=-3.

Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.