Matematik

(Parabler) LIGNING

16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)
Hej.
Imorgen mandag skal jeg fremlægge noget for mit matematikhold, der er dog noget jeg ikke forstår:

Ligningen c = ah^2 + k giver:

k = c - ah^2 Indsæt h = (-b)/(2a)

[Hvordan kommes der så frem til det følgende udfra indsættelsen af h?:]
k = c - a * ((b^2)/(4a^2)) Fællesnævner 4a

[Hvordan kommes der frem til følgende:]
k = (4ac-b^2)/(4a)

Venlig hilsen

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af Gearløs (Slettet)

1) du udregner blot udtrykket:

h^2 = ((-b)/(2a))^2 = (b^2)/(4a^2)

Dette indsætter du så på h'ets plads i ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=68246

Svar #3
16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

bliver 2a^2 ikke til 4a^2? Hvis ja hvorfor er det så tilfældet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2007 af Gearløs (Slettet)

Fordi der gælder, at alle led skal opløftes i anden, når der står gange mellem dem:

(2a)^2 = (2^2)*(a^2) = 4a^2

Svar #5
16. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

ja altså kun når de står i parantes ikke? hvis der står 2a^2 er det kun a der er i anden, mens hvis der står (2a)^2 er det både 2 og a som er i anden. er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2007 af Gearløs (Slettet)

Det er fuldstændig og aldeles 100% korrekt :)

Hvis der ikke er paranteser om, henvender potenser sig KUN til den værdi, som den er "vedhæftet". Dette gælder ALTID!

Svar #7
17. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)

men hvordan kommes der frem til k = (4ac-b^2)/(4a)?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2007 af mathon


genlæs eller læs #2

Skriv et svar til: (Parabler) LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.