Matematik

Hjælp til et enkel ligningstykke

19. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)
-2 * (2x-3y) = 12 * (-2)
-4x +/- 6y = -24

Er det plus el. minus?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af ABreine (Slettet)

+

Svar #2
19. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)

ej, I får lige hele ligningen. Det er nok nemmere for mig at forstå.

Det er en ligning med 2 ubekendte.

2x-3y=12
-9x+6y=0


-2 * (2x-3y) = 12 * (-2)
-4x - 6y = -24

-9x+6y = -4x-6y

hvad gør man så nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2007 af ABreine (Slettet)

lad være med at bruge de lige store koefficienters metode. brug substitution. Isoler x i den ene, og sæt det ind i den anden.. osv.

Svar #4
19. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu :-)

Skriv et svar til: Hjælp til et enkel ligningstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.