Matematik

Logaritme

17. maj 2004 af Pantera (Slettet)
Jeg sidder her med en ligning som jeg simpelthen ikke kan løse:

0,385x+5,6 = 7,6*0,976^x

jeg kan ikke finde ud af hvad der skal ske med de 5,6???

er der nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Først får du alle med x til at stå alene på den ene side.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2004 af MadsII (Slettet)


Skal du isolere x??
Kan man så ikke bare gøre således, og så lige forkorte lidt mere ud til sidst??

0,385x+5,6 = 7,6*0,976^x

ln0,385x+ ln5,6 = ln7,6*ln 0,976^x



ln0,385x+ ln5,6 = ln7,6* x0,976

ln0,385x+ln5,6/(ln7,6*0.976) = x

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2004 af MadsII (Slettet)

hov, overså det ene x.. undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

kan x overhovedet isoleres? Er man ik nød til at lave et eller andet fiksfakseri med en newton-raphson iteration fx.

Svar #5
17. maj 2004 af Pantera (Slettet)

kan x overhovedet isoleres? Er man ik nød til at lave et eller andet fiksfakseri med en newton-raphson iteration fx.


nu begynder det at lyde meget avanceret

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2004 af MadsII (Slettet)


ln5,6 = ln7,6* x(0,976 -ln0,385)<=>

ln5,6 /(ln7,6 *(0,976 -ln0,385))= x

Er dette ikke rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

nej, logaritmen skal jo også tages af x'et

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Man kan tegne grafen for 0.385x+5.6-7.6*0.976^x og aflæse nulpunktet x=3.55955935, så det må vel også kunne beregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

det er der jeg vil hen med newton-raphson-iterationen :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

hvis du ved hva det er??!

Svar #11
17. maj 2004 af Pantera (Slettet)

jeg tænkte noget med:

(0,385x+5,6)/7,6 = 0,976^x
<=>
log(0,385x+5,6)-log(7,6) = x*log(0,976)
<=>
log(0,385)+log(x)????????

Svar #12
17. maj 2004 af Pantera (Slettet)

ved ikke hvad det newton-raphson-iterationen er. Hvilket niveau er det.

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

a

Svar #14
17. maj 2004 af Pantera (Slettet)

er der ikke en der kan løse den

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. maj 2004 af riquelme (Slettet)

den kan ikke løses algebraisk (ikke umiddelbart ihvertfald).. så du kan jo evt. bruge lommeregneren eller lave newton-raphson som nogen foreslår (selvom det er kedeligt og tager lang tid)

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

matematik SKAL være kedeligt :p

Svar #17
17. maj 2004 af Pantera (Slettet)

er der nogen er jer der har noget materiale om newton-raphson-iterationen på jeres computer, eller kender en side hvor jeg kan lære at bruge det/den.

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. maj 2004 af sontas (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=30324&h=raphson

ved ikke om du kan bruge det til noget ;).

Svar #19
17. maj 2004 af Pantera (Slettet)

skulle helst bruge noget der "forklarer" det. Eller en slags "formel". Håber i forstår hvad jeg mener.

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det går vel bare ud på at gætte sig frem?

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.