Matematik
differentialligning
21. september 2007 af
Kirsty (Slettet)
Hej er der nogle som kan hjælpe lidt med denne opgave?
en funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx = -(y-x)^2
og grafen for f går gennem punktet P(1,3).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p.
Gør rede for at funktionen:
g(x) = (x+1)^(-1)+ x
er løsning til differentialligningen.
en funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx = -(y-x)^2
og grafen for f går gennem punktet P(1,3).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p.
Gør rede for at funktionen:
g(x) = (x+1)^(-1)+ x
er løsning til differentialligningen.
Svar #2
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Prøv at sætte u=y-x og brug implicit differentiation, det er mit umiddelbare bud
Svar #3
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Nå, nu kan jeg se, at du har fået løsningen opgivet, ja så er det bare at differentiere og se om det stemmer.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
