Matematik

Definitionsmængde

22. september 2007 af Nanaa (Slettet)
Hvordan finder man definitionsmængden af en funktion, hvis f(x) = ln(1+2x)-1/3x ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2007 af rosiette (Slettet)

det er godt at lave et sildeben :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2007 af rosiette (Slettet)

ved ikke om jeg har beregnet noget forkert, men min table siger alt er undef

Svar #3
22. september 2007 af Nanaa (Slettet)

hvordan laver jeg et sildeben uden nogen x eller y værdier?
det eneste informartion man får opgivet er funktionsforskriften

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2007 af peter lind

Jeg forudsætter at du har skrevet forkert mere præcist at det sidste led er 1/(3x). Brug at man kun kan beregne logaritmen af positive tal, og at man ikke kan dele med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2007 af Duffy

#1: Det er IKKE godt at lave noget 'sildeben'. Sild hører til på C-niveauet!!!

Svar #6
23. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan hjælpe???

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2007 af rosiette (Slettet)

duffy...øhh nå jeg har det nu på b og vi laver sildeben

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2007 af bachlasse (Slettet)

Drop sillebenene.

Du kigger på funktionen:
f(x) = ln(1+2x)-(1/3)x

Det essentielle her er at se på for hvilke x'er funktionen er defineret.
Det sidste led (1/3)x er x gyldig i hele R.
Men funktionen ln(x) er kun defineret for x>0.

Det vil sige at udtrykket til funktionen ln skal være større end nul.

Du kan så opstille følgende:
1+2x > 0 enbetydende med:
x > -1/2

Derved skal er din definitionsmængde alle tal x, der er større end -1/2.

For endnu en funktion:
g(x) = 1/x

Hvad er definitionsmængden?

Jamen vi ved jo at det ikke er muligt at dividere med 0, hvorfor definitionsmængden er alle tal pånær 0. Altså x forskellig fra 0.


Derfor se på de enkelte dele af funktionen. Find ud af hvordan de er defineret, og og fra dette kan du finde definitionsmængden.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2010 af tulller (Slettet)

#5
Det er IKKE godt at lave noget 'sildeben'. Sild hører til på C-niveauet!!!

øømmmhh går på HTX på første år, og har mat A og vi laver sildeben, når vi laver  med nummererisk værdier og sådan


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.