Matematik
sansynlighedsregning
23. september 2007 af
sluise (Slettet)
Jeg er i et problem, nogle der kan hjælpe?
Blev blandt 9 holddeltagere trukket lod om at vinde en prøveeksamen.
Der skulle på skift gættes på et ”hemmeligt” tal, valgt mellem 1, 2, …, 9.
Der måtte ikke gættes på et tal, der tidligere var valgt af en anden.
Hvad mon sandsynligheden for, at en bestemt deltager bliver den heldige, skal sættes til inden
lodtrækningen går i gang.
Ræsonnér dig til sandsynligheden v. hj. a. et chancetræ
Blev blandt 9 holddeltagere trukket lod om at vinde en prøveeksamen.
Der skulle på skift gættes på et ”hemmeligt” tal, valgt mellem 1, 2, …, 9.
Der måtte ikke gættes på et tal, der tidligere var valgt af en anden.
Hvad mon sandsynligheden for, at en bestemt deltager bliver den heldige, skal sættes til inden
lodtrækningen går i gang.
Ræsonnér dig til sandsynligheden v. hj. a. et chancetræ
Svar #1
23. september 2007 af sluise (Slettet)
Jeg er lidt i tvivl om man skal bruge den der hedder
P = antal gunstige udfald / Antal mulige udfald
Nogle der kan hjælp...? Og hvis det er det, hvad er så de gunstige udfald?
P = antal gunstige udfald / Antal mulige udfald
Nogle der kan hjælp...? Og hvis det er det, hvad er så de gunstige udfald?
Svar #2
23. september 2007 af peter lind
De har alle lige store muligheder for at vinde og der er klart at netop en vinder.
.
.
Svar #4
27. september 2007 af Darwin (Slettet)
Sandsynlighed for deltager 1 vinder = 1/9
Sandsynlighed for at deltager 2 vinder = sandsynlighed for at deltager 1 svarer forkert * sandsynlighed for at denne vælger rigtigt = (8/9)*(1/8) = 1/9
Sandsynlighed for at deltager 3 vinder = sandsynlighed for at deltager 1 svarer forkert * sandsynlighed for at deltager 2 svarer forkert * sandsynlighed for at denne vælger rigtigt = (8/9)*(7/8)*(1/7) = 1/9
etc.
Alle deltagere har ækvivalent chance for succes!
Sandsynlighed for at deltager 2 vinder = sandsynlighed for at deltager 1 svarer forkert * sandsynlighed for at denne vælger rigtigt = (8/9)*(1/8) = 1/9
Sandsynlighed for at deltager 3 vinder = sandsynlighed for at deltager 1 svarer forkert * sandsynlighed for at deltager 2 svarer forkert * sandsynlighed for at denne vælger rigtigt = (8/9)*(7/8)*(1/7) = 1/9
etc.
Alle deltagere har ækvivalent chance for succes!
Skriv et svar til: sansynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
