Matematik

Lokale ekstramum

24. september 2007 af hadsaa (Slettet)
En familie af funktioner er bestemv ved fa(x)=x³-6x²+9x+a

1) Beregn de lokale ekstremumsteder for hver af funktionenre fa

2) Bestem de tal a, for hvilke funktionen fa har netop tre nulpunkter.

Hjælp....

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Start med at løse ligningen f '(x)=0.

Svar #2
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

x=1 eller x=3

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Så har du - næsten - løst 1)

2) Der er tre nulpunkter, når f_a(1)>0 og f_a(3)<0.

Svar #4
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

Det betyder vel der er lokale ekstremumsteder i x=1 og x=3, men hvad så jeg så gøre med dem, og spørgsmålet lyder jo, beregn de lokale ekstremumsteder for HVER af funktionenre fa.. Hvordan gør jeg det?..

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Sætter ind i f_a(x).

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2007 af Molle (Slettet)

Du skal stadig lave en fortegnsanalyse for f', for at kunne konkludere, om der er ekstremumssteder. Alle funktionerne må have ekstremumsdted i x = 1 og x = 3. Det er jo kun y-værdien der ændres i takt med at a ændres.

Svar #7
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

Fortegnsundersøgelse?..

Svar #8
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

men fortengsundersøgelse af f'? Så den kommer til at hedde --1--2+++3+++

da 2 er toppunktet?

Skriv et svar til: Lokale ekstramum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.