Matematik
Hjerne vrider
24. september 2007 af
bobop (Slettet)
Jeg kan ikke få disse 2 opgaver til at gå op:
Givet y=f(x)=23*x^1,8
a) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 5 %?
b) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 10 %?
c) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 12 %?
d) Hvor mange procent aftager y, når x aftager 5 %?
Et busselskab går ud fra at passagererantallet P(x)falder med 20 % hvis billetprisenerne stiger med 5%.
Bestem en forskrift for P(x), når enhederne for billetpris og passagerertal vælges, så P(1)=1
Givet y=f(x)=23*x^1,8
a) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 5 %?
b) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 10 %?
c) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 12 %?
d) Hvor mange procent aftager y, når x aftager 5 %?
Et busselskab går ud fra at passagererantallet P(x)falder med 20 % hvis billetprisenerne stiger med 5%.
Bestem en forskrift for P(x), når enhederne for billetpris og passagerertal vælges, så P(1)=1
Svar #1
24. september 2007 af peter lind
a) Se hvad der sker når x erstattes med x(1+0,05)
Tilsvarende for de andre.
Tilsvarende for de andre.
Skriv et svar til: Hjerne vrider
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
