Matematik
Eksponentialfunktion
26. september 2007 af
TEN (Slettet)
Opgaven lyder:
I disse år oplever verden en stor stigning i antallet af folk over 60 år.
I 1950 var der 205 mio.
I 2006 var der 688 mio.
Der forventes at være 2 mia. i år 2050.
x = antal år efter 1950, og y= antal msk over 60 år
a) udfra disse oplysninger skal a og b bestemmes.
Jeg har plottet mine x og y værdier i to lister på lommeregneren. Og en har udregnet at a = 1,0218 og b=1,00333*10^16
Er dette ikke helt forkert?
I disse år oplever verden en stor stigning i antallet af folk over 60 år.
I 1950 var der 205 mio.
I 2006 var der 688 mio.
Der forventes at være 2 mia. i år 2050.
x = antal år efter 1950, og y= antal msk over 60 år
a) udfra disse oplysninger skal a og b bestemmes.
Jeg har plottet mine x og y værdier i to lister på lommeregneren. Og en har udregnet at a = 1,0218 og b=1,00333*10^16
Er dette ikke helt forkert?
Svar #1
26. september 2007 af The Master (Slettet)
g(x) = b*a^x,
lad x = 205 og 688
og g(205) = 0 og g(688) = 56. Find ligningen
lad x = 205 og 688
og g(205) = 0 og g(688) = 56. Find ligningen
Skriv et svar til: Eksponentialfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
