Matematik

Logaritme

26. september 2007 af Teazy (Slettet)
Jeg har en graf hvor der ud af 1. aksen er log(D) og op af 2. aksen log(N)

D = stammens diameter
N = antal træer

hvordan finder jeg en forskrift for den funktion, når jeg har henholdsvis (0,86,3) og (2,2;0,5) disse punkter

mit eget forslag ville være at (x,y) = (10^x,10^y) og så bare sætte punkterne ind i formlen til beregning af a og b i eks. vækst.

Svar #1
27. september 2007 af Teazy (Slettet)

MAthon?? :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af eightx2 (Slettet)

Potensfunktion, altså f(x)=b*x^a.

Hvad enten du mener (0,86;3) eller (0;86,3) sættes dette punkt samt det andet ind i formlen a = log(y2/y1)/log(x2/x1) hvorved a findes.
Dernæst er det en smal sag at finde b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Prøv at lav dem selv. Du vil aldrig blive god/bedre til matematik, hvis du får mathon eller andre til at lave dine opgaver hele tiden.

I virkeligheden gør de dig en dum tjeneste.

Svar #4
27. september 2007 af Teazy (Slettet)

hmm nej, for de ca. 3 gange om året jeg lægger noget herind, har stort set ingen betydning. Grunden til jeg lavede dette indlæg, var for at få klarhed over opgaven, da jeg var uenig med nogen fra min klasse om løsningen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2007 af mathon

N(D) = b*^D^a

log(N2/N1)/log(D2/D1) = a

med (D1,N1)=(0,86;3) og (D2,N2)=((2,2;0,5)

og
b = N(D1)/D1^a = N2(D)/D2^a

Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.