Matematik

Tænkeopgave

29. september 2007 af sprit (Slettet)
Rødhætte går til bedstemors hus. Hun har fået at vide, at hun skal være hjemme før kl. 15.00. Klokken er 11.00, da hun tager afsted.
Det tager 2 timer at gå hen til bedstemor. Der er hun i 1 time. Da hun går tilbage på den samme vej, som hun gik derop, opdager hun efter at have gået i ½ time, at klokken er mange. Derfor øger hun sin fart til 20 km/t.

Hvor langt er der til bedstemor?
Skriv også nogle passende antagelser.


---
Tja... jeg skal vel antage, at hun går med en konstant fart på vej derop? Men hvordan løser jeg opgaven? Skal jeg opskrive en ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

Der mangler en oplysning.

Svar #2
29. september 2007 af sprit (Slettet)

Jeg har skrevet opgaven direkte af.

Hvilke slags oplysninger kunne mangle?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nå nej.
x=den konstante hastighed indtil hun øger farten

2x=½x+10

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

Svaret er 20 km..

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

s = v1 *2

s = v1 *0,5 +(20+v1)*0,5

Heraf fås v1=10 og dermed er s=20

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

#4 Nej, afstanden er 13,333 km.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2007 af josemaria (Slettet)

#4.. Det kan jo ikke passe..

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

#4 og #5
Farten bliver øget TIL 20 km/t og ikke MED 20 km/t.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2007 af math-freak++ (Slettet)

#8 Ja okay..

anyway, opgaven er ikke vanskelig !

Svar #10
29. september 2007 af sprit (Slettet)

#3
Hvor kommer '+10'-leddet fra?

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hun går 20km/t i en halv time.

Svar #12
30. september 2007 af sprit (Slettet)

Selvfølgelig!
Tak for hjælpen.

Jeg får x = 20/3.
Når jeg regner s ud, skal jeg så ikke også tage højde for, at hun bliver hos bedstemor i ½ time?
Så regnestykket bliver s = v*t=20/3 * (4-½)/2 = 11,67 ?
Hvis jeg ikke tager højde for den ½ time, så får jeg det samme som dig.

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hmm. Hun går i to timer med en hastighed på 20/3 km/t.

Svar #14
30. september 2007 af sprit (Slettet)

Tusind tak.

Jeg udregnede med hele tidsperioden, men det er jo forkert, eftersom hun går den sidste del med 20 km/t!

Skriv et svar til: Tænkeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.