Matematik
Integralregning
30. september 2007 af
Ralphi (Slettet)
Udregn værdien af følgende bestemte integraler og angiv facit som et eksakt tal:
1. ?X^4dx = 1/5X^5 Øvre værdi: 6, nedre værdi: 4
Tallene sættes ind: (1/5*6^5)-(1/5*4^5) = 6752/5
Men dette stemmer ikke overens med min lommeregner. Hvad er fejlen?
2. ?vX dx = 2/3XvX Øvre værdi: 3, nedre værdi: 1
Tallene sættes ind: (2/3*3v3)-(2/3*1v1) Hvordan udregner man ekstakt her?
1. ?X^4dx = 1/5X^5 Øvre værdi: 6, nedre værdi: 4
Tallene sættes ind: (1/5*6^5)-(1/5*4^5) = 6752/5
Men dette stemmer ikke overens med min lommeregner. Hvad er fejlen?
2. ?vX dx = 2/3XvX Øvre værdi: 3, nedre værdi: 1
Tallene sættes ind: (2/3*3v3)-(2/3*1v1) Hvordan udregner man ekstakt her?
Svar #1
30. september 2007 af peter lind
1. Du har tastet forkert ind på din lommeregner.
2. kvadratrod af 3 er et irrationalt tal så du må angive det som kvadratrod 3 eller droppe nøjagtigheden.
2. kvadratrod af 3 er et irrationalt tal så du må angive det som kvadratrod 3 eller droppe nøjagtigheden.
Svar #2
30. september 2007 af Ralphi (Slettet)
så resultatet for nr. 2 kan skrives som:
1/2 * kvadratrod 3 - 2/3 ??
1/2 * kvadratrod 3 - 2/3 ??
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
