Matematik

Røringspunkt

01. oktober 2007 af TJuhl (Slettet)
Hej!
Jeg har søgt lidt rundt på indlæggene herinde og jeg mener ikke at jeg fandt en opg i denne stil:
Jeg har en ligning for en cirkel og ud fra cirklens ligning skal jeg vise at den tangerer y-aksen.
Cirklens ligning: (x - sqrt5)^2 + (y-sqrt7)^2 = 5

Opgaven lyder: Vis at cirklen tangerer y-aksen og bestem røringspunktets koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af peter lind

y-aksen har ligningen x=0, så vis at for x=0 er cirklens ligning opfyldt for et og kun et punkt.

Svar #2
01. oktober 2007 af TJuhl (Slettet)

#1 Okay, det lyder simpelt! Jeg har ikke haft sådan en opgave før så var i tvivl. Men tak for hjælpen!

Svar #3
01. oktober 2007 af TJuhl (Slettet)

Har lige et til spørgsmål. Koordinaterne til røringspunktet, er det (sqrt5, -sqrt7) ?

Svar #4
01. oktober 2007 af TJuhl (Slettet)

Er y-aksens ligning ikke Y=0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2007 af peter lind

#3 og #4 nej.

Alle punkter på y-aksen kan skrives som (0,y).y=0 angiver x-aksen. Røringspunktet har værdien x=0.

Svar #6
01. oktober 2007 af TJuhl (Slettet)

Nå, så er den ikke så simpel alligevel.. Er svaret x=0? Eller skal jeg aflæse centrum når x=0?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2007 af peter lind

Det er kun en del af svaret og det er ikke centrum. Du skal også finde y. Sæt x=0 i den cirkelligning og find y af det.

Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.