Matematik

x-regning

03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvad er x^2-2x^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

-x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af mathon

x^2-2x^2 = 1x^2-2x^2 = -1x^2 = -x^2

Svar #3
03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

ok, tak.
Hvis man nu i en ligning, ender med dette resultat:
-x^2 = 8
skal man så dividere med 2 på begge sider?
så x=4

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2007 af JonasTerp (Slettet)

Så skal du tage kvadratrodden på begge sider :)

Svar #5
03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

dvs. ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2007 af peter lind

#3
Der er ingen løsning. venstre side kan aldrig blive positiv og højre side er positiv.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2007 af Esbenps

#3
Hvis du ender med et resultat, som det, du skriver, så findes der INGEN (reelle) x-værdier, som er løsning til ligningen. INTET (reelt) tal kan ganges med sig selv og blive negativt:

-x^2 = 8

x^2 = -8

Det kan ikke lade sig gøre!


Hvis du derimod kender til komplekse tal kan det dog godt lade sig gøre. Eksempelvis er tallet i*sqrt(8) løsning:

(i*sqrt(8))^2 = i^2 * sqrt(8)^2 = i^2 * 8 = -8.

En anden løsning er -i*sqrt(8).

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Her bliver du nok nødt til at bruge kvadratrod (sqrt), da: sqrt(x)^2=x - De går ud med hinanden :o)! Så:

-x^2=8

sqrt(-x)^2=sqrt(8)

-x=sqrt(8)

x=-(sqrt(8))

Du kan ikke dividere på begge sider, da der skal kvadratrod til at fjerne potens..

Eks:

3^2=9 Dividerer man på begge sider:

3=4,5. Hov :)

Håber det hjalp.

Svar #9
03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

#8
Hvad er sqrt? hehe jeg er 1g. tror ikke vi har lært det endnu

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2007 af Esbenps

#8
Det er direkte forkert, det du skriver.

"-x^2=8

sqrt(-x)^2=sqrt(8)"

Dette er ikke korrekt!

Det burde være:

-x^2=8

sqrt(-x^2)=sqrt(8)

Men -x^2 er et negativt tal og man kan derfor ikke tage kvadratroden til det! Der er ingen (reelle) løsninger til ligningen...


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2007 af Esbenps

#9
sqrt betyder 'square root' dvs. kvadratrod...

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Ærlig talt overvejede jeg også det der - med at man ikke kunne tage kvadratrod af negativt tal... Men så tænkte jeg om, det ikke var ligemeget, da det gik ud med potensen.. Spurgte lommeregneren, og den sagde at man godt kunne :oP Så blame TI-89. Og sorry for at vildlede...

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2007 af Esbenps

Nej, det siger din lommeregner heller ikke, man kan. Man kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal; heller ikke på din lommeregner...

Problemet var, at du ikke tog kvadratroden af hele venstresiden, som du burde. Du gjorde følgende:

-x^2 = 5 <=>

sqrt(-x)^2 = sqrt(5) <=>

MEN MEN MEN, du skal jo tage kvadratroden af HELE siden:

-x^2 = 5 <=>

sqrt(-x^2) = sqrt(5)

Nu går potensen og kvadratroden IKKE ud, for man ikke tage kvadratroden af et negativt tal; med mindre vi snakker komplekse tal!

Svar #14
03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

det kan selvf. også være mig der har regnet forkert. Det er denne ligning:

(x+1)^2-2(x+3) = (x-3)(x+2)+2(x-5)

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Touché. (Esben)

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. oktober 2007 af Esbenps

#14
Når du ganger ud ordentligt får du:

x^2 - 5 = x^2 + x - 16

Skriv et svar til: x-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.