Matematik
Tekstregning
04. oktober 2007 af
Matersvært (Slettet)
Hi alle kan i hjælpe hvordan jeg stiller en Ligning op.?
I sin taske har jensen 1kroner og 5kroner til at betale parkering til. der er i alt 27 mønter i pungen med en samlet værdi på 79. hvor mange 1kroner og 5kroner var der i pungen?
Jeg kan godt regne ud der er 14 1kroner og 13 5kroner.
Men hvordan skal ligningen se ud?
I sin taske har jensen 1kroner og 5kroner til at betale parkering til. der er i alt 27 mønter i pungen med en samlet værdi på 79. hvor mange 1kroner og 5kroner var der i pungen?
Jeg kan godt regne ud der er 14 1kroner og 13 5kroner.
Men hvordan skal ligningen se ud?
Svar #2
04. oktober 2007 af Matersvært (Slettet)
Kan du prøve at lave opg. færdig så ka jeg løse resten selv. har 5 af disse opg.
Svar #3
04. oktober 2007 af Andymanden (Slettet)
x+5y=79
x+y=27
du løser den som en ligning af to ubekendte, altså
x=27-y => 27-y+5y=79 => 4y=52 => y=52/4 => y=13
x+13=27 => x=14
x+y=27
du løser den som en ligning af to ubekendte, altså
x=27-y => 27-y+5y=79 => 4y=52 => y=52/4 => y=13
x+13=27 => x=14
Skriv et svar til: Tekstregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
