Matematik

Tangent

07. oktober 2007 af Zalcos (Slettet)
Formlen for at finde: ligningen for tangenten til en cirkel i et punkt.

Cirklens centrum: (6,4)
Tangentens stigningstal: 2.


Har tænkt længe over det, og nu spørger jeg til råds, jeg ved der er en formel, men kan ikke finde den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Bestem røringspunktets koordinater og benyt linjens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2007 af mathon

...hvorfor holder du radius hemmelig?...:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

Altså skal du finde de 2 tangenter med stigningen 2? altså t1 = 2 + b1 og t2 = 2 + b2 for så kan du bare bruge afstandsformlen

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

self 2x + b1 og 2x + b2 jeg mente :) det gik bare lidt hurtigt

Svar #5
07. oktober 2007 af Zalcos (Slettet)

Radius er 4,47 hvis det kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2007 af mathon

(x-6)^2 + (y-4)^2 = 20,
hvoraf

(y-4)^2 = 20 - (x-6)^2, der giver

1) den ene halvcirkel:
f1(x) = y = 4-sqr(20-(x-6)^2) med f1'(xo) = (xo1-6)/(20-sqr(xo1-6)^2) = 2,
der giver
xo1 = 10 og f1(10) = 2

2)
den anden halvcirkel:
f2(x) = y = 4+sqr(20-(x-6)^2) med f1'(xo2) = -(xo2-6)/(20+sqr(xo2-6)^2)=2,
der giver
xo2 = 2 og f2(2) = 6

tangent_1:
y-2 = 2(x-10) eller

y = 2x - 18

tangent_2:
y-6 = 2(x-2) eller

y = 2x + 2



Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2007 af mathon

rettelse

2)
den anden halvcirkel:
f2(x) = y = 4+sqr(20-(x-6)^2) med f1'(xo2) = -(xo2-6)/(20+sqr(xo2-6)^2)=2,

-->

2)
den anden halvcirkel:
f2(x) = y = 4+sqr(20-(x-6)^2) med f2'(xo2) = -(xo2-6)/(20+sqr(xo2-6)^2)=2,

Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.