Matematik

Kvadratsætninger?

07. oktober 2007 af Phileo (Slettet)
Jeg har altså kæmpet med disse sætninger hele weekenden, og har ikke kunnet finde ud af dem. Nogen der vil være så venlig bare lige at hjælpe mig med mindst 1 af dem, da jeg har dem for til i morgen?

7(x+2y)-5(3y+x)-(2x-y)

(4+2z)^2-(2+4z)^2

(-2b+3a)^2-4(a-b)(a+b)

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

Er du så lost, at du ikke har mulighed for at komme med forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

skal de bare reduceres?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

1) 7x+14y-5y-5x-2x+y = 10y

2) 16 + 2z^2 + 16z - 4 - 4z^2 - 16z = 12 - 2z^2

3) prøv selv med denne

Svar #4
08. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Mange tak for hjælpen, mælkebøtte, men har du ikke lavet det forkert i den første, da du skriver til sidst.

(...)-5y-5x+y

Burde det ikke være

-15y-5x+y

Da -5(3y) jo giver 15y ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

Jo det må være en fejl

Svar #6
08. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

wtf.

Jamen så er det jo muligt at reducere så langt ned at der ingenting er tilbage. Så må jeg vel allerede lade min anden udregning blive til facit.

Svar #7
08. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Forresten lige et andet spørgsmål.

I 2'eren skriver du jo at det til sidst giver
- 4 - 4z^2 - 16z

men hvis der står -(2+4z)^2

hedder det så ikke i første del -2*-2 = +4 og ikke -4 ?

For så vidt jeg ved giver - gange - jo + ?

Eller det fordi du ikke medregner minuset ?

Svar #8
08. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Undskyld for triplepost, men jeg vil gerne lige vide om jeg har regnet den sidste rigtig:

(-2b+3a)^2-4(a-b)(a+b)
-2b^2+3a^2-12ab-4+a^2-b^2

Er ret så usikker på om den er rigtig, så ville være dejligt med noget respons.


Mht. kvadratsætninger er jeg nemlig usikker på hvordan man skal regne hvis der står minus foran og sådan noget.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

(4+2z)^2-(2+4z)^2
4^2+2z^2+16z - (2^2+4z^2+16z^2) derefter opløfter du parantesen
16+2z^2+16z - 4-4z^2-16z^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2007 af Mælkebøtten (Slettet)

Og til den sidste får jeg

(-2b+3a)^2-4(a-b)(a+b)
(-2b+3a)*(-2b+3a) - 4(a-b)(a+b)
4b^2 -6ab - 6ab + 9a^2 -4(a^2+ab-ab-b^2)"+ab" og "-ab" går ud med hinanden
4b^2 -12ab + 9a^2 - 4a^2 - 4b^2
5a^2 - 12ab


men er meget i tvivl



Svar #11
09. oktober 2007 af Phileo (Slettet)

Er også meget i tvivl om hvorvidt den sidste du har lavet er rigtig.

Fx i starten.

(-2b+3a)*(-2b+3a) skriver du giver > 4b^2-6ab-6ab+9a men burde det det ikke enten give 4b uden opløftning, eller 2b^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

-2b*-2b = 4b^2.. Den er god nok.. Det er jo bare det samme som ved de 3a*3a til sidst. - * - = +. 2*2=4, b*b=b^2..

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2007 af mathon

(-2b+3a)^2-4(a-b)(a+b)


(-2b)^2 + 2*(-2b)*(3a) + (3a)^2 - 4(a^2-b^2)

4b^2 - 12ab + 9a^2 - (4a^2-4b^2)

4b^2 - 12ab + 9a^2 - 4a^2 + 4b^2

5a^2 + 8b^2 - 12ab

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. oktober 2007 af MuhammedAbdul (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Kvadratsætninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.