Matematik

Parabel

07. oktober 2007 af KlausG (Slettet)
En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^3+bx^2+3x+4

hvor b er et tal

bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Grafen er ikke en parabel.

Bestem b, så f '(x)>0 for alle x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2007 af mathon

f'(x) = 3x^2 + 2bx + 3 > 0

så du skal finde de x, for hvilke 3x^2 + 2bx + 3 > 0

Svar #3
07. oktober 2007 af KlausG (Slettet)

men hvordan gøres det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2007 af mathon

rettelse

så du skal finde de x, for hvilke 3x^2 + 2bx + 3 > 0

-->

så du skal finde de b, for hvilke 3x^2 + 2bx + 3 > 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2007 af mathon

diskriminanten for
3x^2 + 2bx + 3

skal være negativ - dvs. d = (2b)^2-4*3*3 < 0............

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.