Matematik

hjælp til opg 3a

10. oktober 2007 af LiseKirstine (Slettet)
hej er der nogen der vil kigge på opgave 3a og fortælle mig hvordan jeg kommer videre, og bliver færdig med denne møg aflevering

http://peecee.dk/?id=72319

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Har kigget på den, hvor får du definitionsmængden (0,2*pi) fra? Og hvad går opgaven ud på, bortset fra monotoniforhold? Har du set, at f(x)=1/2*x er asymptote?

Svar #2
10. oktober 2007 af LiseKirstine (Slettet)

det der er givet i opgaven er det jeg har skrevet 0;2pi er en givet oplysning opgaven går ikke ud på andet end det der bliver bedt om i spørgsmål a,b,c jeg skal i a finde monotoniforhold samt lokale ekstrema for f og det var så det jeg var på vej til og gik istå efter at have fundet x værdierne

Svar #3
10. oktober 2007 af LiseKirstine (Slettet)

jeg har også grafen til opgave den der bliver bedt om i spørgsmål c
http://peecee.dk/?id=72321

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Når du skal finde lokal ekstrema indenfor definitionsmængden, så er det bedst at starte med at tegne grafen. Så ser du det lokale minimumpunkt. Du differentierer så funktionen og sætter dy/dx=0 og løser for x, og sætter ind for y, så f(den værdi, du finder)=lokal ekstrema.

Svar #5
10. oktober 2007 af LiseKirstine (Slettet)

hmm ok det forstod jeg ikke meget af hehe dumme mig men tak for forsøget alligevel

Skriv et svar til: hjælp til opg 3a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.