LaTeX

Installation

11. oktober 2007 af pdebes (Slettet)
Hej håber jeg kan få noget hjælp her :)

Jeg prøver at få LaTex til at virke, men har aldrig prøvet det før og håber der er en der kan hjælpe mig. Jeg har hentet miktex, GhostScript og GSview
http://www.miktex.org/2.6/Setup.aspx <-miktex
http://pages.cs.wisc.edu/~ghost/<-GhostScript og Gsview

Har der efter installeret det hele, spørgsmålet er så.. Hvad gør jeg nu, kan ikke finde LaTeX. Men kan finde noget der hedder browse package, skal jeg hente noget derinde fra, og hvad?

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. oktober 2007 af Riemann

du skal også have en editor, som du kan skrive i.. Eksempelvis kan du prøve at hente "texniccenter"

Svar #2
11. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

Tak den har jeg downloaded nu, og installeret.
Hvad gør jeg nu?
Jeg prøvede at starte den, så bedte den om en placeringen på nogle *.exe filer, hvor befinder de sig?
jeg gik ind under mappen miktex\bin, er det den rigtige?
den accepterede dem ihvertfald, men da jeg så prøvede at skrive i texniccenter og ville se udskriftet kunne den ikke. Kan det have noget at gøre med at jeg har Vista.

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. oktober 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Måske har din tex-fil ikke den rigtige struktur, dvs. \documentclass{article} øverst. og \begin{document} Tekst ... \end{document}.

For at komme i gang med LaTeX, se en kort introduktion på http://www.student.dtu.dk/~latex/downloadfiles/vejledninger/DTU-LaTeX-Introduktion.pdf . For en længere indføring i LaTeX, se http://www.imf.au.dk/system/latex/bog/version3beta.html .

Svar #4
12. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

Tak for linket, de mangler bare at sige at man skal trykke build current file (lyder indlysende, havde bare ikke set at der var en knap der hed det), før man trykker view output file.

Svar #5
26. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

Det har godt nok ikke noget med installation at gøre, men gad ikke at oprette en ny tråd, så håber der er en der kan hjælpe mig her.

Er der nogle der kan sige mig hvad min fejl er i følgende:

\vskip .5cm

\begin{center}
\begin{tabular}{|l|c|c|c|c|} \hline
MLE &1&2&3&4\\ \hline
Pige &\frac{26}{90}=\frac{13}{45}&\frac{23}{90}&\frac{21}{90}=\frac{7}{30}&\frac{20}{90}=\frac{2}{9}\\ \hline
Dreng &\frac{143}{471}&\frac{115}{471}&\frac{73}{471}&\frac{140}{471}\\ \hline
\end{tabular}
\end{center}

Brugbart svar (2)

Svar #6
26. oktober 2007 af Riemann

Du mangler dollartegn omkring din matematik.

Jeg tror at det er det eneste...

Svar #7
26. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

Tak det har jeg bare brugt 45 min på. og så var det så enkelt :)

Brugbart svar (2)

Svar #8
26. oktober 2007 af Riemann

Jeg har også gjort lignende ting flere gange.

Men sørg for at læs fejlmeddelelserne. Der stod lidt nede i log'en:

________________

! Missing $ inserted.

$
l.194 Pige &\frac{26}{90}
=\frac{13}{45}&\frac{23}{90}&\frac{21}{90}=\frac{7}...

____________________

Udfra dette kan man se, at det er fordi der mangler et dollar-tegn i linie 194...

Svar #9
26. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

ok tak, har ikke fået sat mig så meget ind i LaTex, det er det første jeg skriver nu. Hver gang jeg gå i stå er det igang med "the not so short guide to LaTeX" og google :), men der skal sikkert nok komme flere problemer.

Svar #10
26. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

ok tak, har ikke fået sat mig så meget ind i LaTex, det er det første jeg skriver nu. Hver gang jeg gå i stå er det igang med "the not so short guide to LaTeX" og google :), men der skal sikkert nok komme flere problemer.

Svar #11
26. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

Jeg har lige et til hurtigt spørgsmål.

jeg har lavet komandoen

$$Q(x)=\left(\frac{90\cdot169}{561\cdot26}ight)^{26}\left(\frac{471\cdot169}{561\cdot143}ight)^{143}\left(\frac{90\cdot138}{561\cdot23}ight)^{23}\left(\frac{471\cdot138}{561\cdot115}ight)^{115}\left(\frac{90\cdot94}{561\cdot21}ight)^{21}\left(\frac{471\cdot94}{561\cdot73}ight)^{73}\left(\frac{90\cdot160}{561\cdot20}ight)^{20}\left(\frac{471\cdot160}{561\cdot140}ight)^{140}$$

men resulatet er for langt til at det kan stå på en linje, hvordan får jeg sat det op så det ser pænt ud?

nb: ight = right, denne side "æder" nogle af ordene

Brugbart svar (2)

Svar #12
26. oktober 2007 af Riemann

Jeg er ikke helt sikker på hvad du vil have den til, men prøv at brug "split" - se evt kap 8.5 her:

http://www.macrotex.net/texbooks/latexcomp-ch8.pdf

(eller prøv evt at google på "latex split" og se hvad du kan finde)

Der er muligvis smartere måder at gøre det på end den jeg har foreslet, men det er det bedste jeg lige kan komme i tanke om.

Svar #13
27. oktober 2007 af pdebes (Slettet)

Tak, prøver lige at kigge det igennem, men ser ud til at det er brugbart.

Skriv et svar til: Installation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.