Matematik
Stamfunktion
16. oktober 2007 af
Ralphi (Slettet)
GØr rede for at g er en stamfunktion til f:
f(x) = 1/ e^2x-1, x større end 0
g(x) = ½ln(e^2x-1)-x, x større end 0
Jeg ved godt at man kan differentiere og få det samme som f funktionen, men kan ikke helt komme frem til det. Håber nogen kan hjælpe...
f(x) = 1/ e^2x-1, x større end 0
g(x) = ½ln(e^2x-1)-x, x større end 0
Jeg ved godt at man kan differentiere og få det samme som f funktionen, men kan ikke helt komme frem til det. Håber nogen kan hjælpe...
Svar #1
16. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis du mener
f(x) = 1/(e^(2x)-1)
g(x) = 1/2*ln(e^(2x)-1)-x
er det rigtigt, og så kan du bruge http://calc101.com/webMathematica/derivatives.jsp til at vise mellemregningerne.
Hvis du mener
f(x) = 1/(e^(2x)-1)
g(x) = 1/2*ln(e^(2x)-1)-x
er det rigtigt, og så kan du bruge http://calc101.com/webMathematica/derivatives.jsp til at vise mellemregningerne.
Svar #3
16. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Der er ikke så meget at forstå -- du skal bare indtaste den funktion, du vil differentiere.
Der er ikke så meget at forstå -- du skal bare indtaste den funktion, du vil differentiere.
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
