Matematik

Halveringskonstant

20. oktober 2007 af MP7 (Slettet)
Jeg skal finde a: log 0,5 / log a = 15
Når jeg har isoleret osv. - og taster det ind på lommeregneren, kan jeg ikke få det til at passe, idet den ikke kan regne det ud?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2007 af peter lind

Du har sandsynligvis løst forkert; men da du ikke angiver dit resultat, kan jeg ikke se, hvad der er galt. Hvis du isolerer log a får du log(a) = 0,5/15

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2007 af Esbenps

#1
Du mener: log(a) = log(1/2)/15

Svar #3
20. oktober 2007 af MP7 (Slettet)

Hvis jeg taster det #1 skriver ind på lommeregneren giver det: -0,02006866638.
Hvis dette tal sættes ind i formlen, så bør facit blive 15? - Men min lommeregner vil ikke regne det ud, idet den kaldet det "Non-real error"??

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2007 af Esbenps

#3
Prøv at udregne det igen, hvor du indtaster det korrekt på lommeregneren...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2007 af mathon

log(0,5)/log(a) = 15

log(a) = log(0,5)/15

a = 10^(log(0,5)/15) = 0,954842

Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.