Matematik

2.gradspolynomium

22. oktober 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Har lige brug for lidt hjælp til følgende opgave:

Et andengradspolynomium er givet ved:
f(x)=ax^2-5x+3

Grafen er et skæringspunkt med x-aksen
Bestem tallet a

Hvordan gør jeg dette? :-/

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af Esbenps

Du mener vel, at grafen HAR et skæringspunkt med x-aksen. Jeg antager du mener, at grafen har netop ét skæringspunkt med x-aksen.
Du ved derfor, at diskriminanten skal være lig 0:

d = b²-4ac = 0

Løs ligningen mht. a...

Svar #2
22. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Ja, var det jeg mente :)

Okay, mange tak for hjælpen :)

Svar #3
22. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Hvordan isolerer jeg a korrekt - tror nemlig jeg gør det forkert, for kommer frem til et andet resultat end når jeg lader lommeregneren udregne det :-/

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2007 af Isomorphician

a = (b^2)/(4ac)

Svar #5
22. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Men nu står a jo på begge sider?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2007 af Isomorphician

hov....glem a'et. Der skal kun stå 4c i nævneren. Undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2007 af mathon

f(x)=ax^2-5x+3

d = b²-4ac = 0

b²-4ac = 0

(-5)^2-4a*3 = 0

25 - 12a = 0

isoler a...

Svar #8
22. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Jeg har fået den til 2,08333

a=b^2/-4c

a=(-5)^2/-4*3 = 2,08333

Skriv et svar til: 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.